Nyhet

Exklusiv intervju med Ilir Latifi om helgens UFC-match

Natten till Måndag kan vi följa UFC Fight Night: Dillashaw vs Cruz. Ilir Latifi går en match mot Sean O’Connell. Fightermag.se tog sig ett snack med Ilir för att se hur läget är.

Intervjuare: Peter Kjaellkvist

En högintressant titelmatch, men utöver den så finns en för svenskt vidkommande mycket bra anledning att hålla sig vaken.

Anledningen stavas Ilir Latifi vs. Sean O’Connell.

Lyftkranen från Rosengård gjorde processen kort i sin senaste match mot Hans Stringer, som han tog på TKO i första ronden. Siktet är nu inställt på att slå sig in bland de högst rankade lätta tungviktarna i UFC.

O’Connell är tuff, han gillar att sätta press, kan ta en smäll och gillar att brawla. Vi har kollat upp honom sedan innan och även fått mer koll här i USA. Efter matchen är efter matchen, fokus är på detta nu, men visst tanken är att klättra på rankingen.

Förra matchen gick bra och det är skönt att vinna snabbt, så självklart kommer jag försöka gå för avslut om jag får tillfälle, men samtidigt förbereder jag mig för att kunna gå tiden ut.

Ilir är på plats i Boston där galan går, men training campet hölls i Florida.

Ilir_In_Shape
Den här bilden är hämtad från Ilirs Instagram.

Jag började training campet på Allstar som vanligt, men så har vi avslutat med 2-3 veckor i Miami. Jag åkte över med Putte och har tränat hos American Top Team. Nu är det inte så mycket träning, bara någon timma om dagen. Formen är toppad och jag ligger bra till med vikten. Samarbetet med American Top Team är nytt, men det känns bra så vi får se vad det kan ge framöver. Vi har bra förutsättningar hemma, men förutsättningarna i USA gör att man kan hitta mer sparring med hög kvalitet.

Det finns alltid saker som går bättre eller sämre än hur man har tänkt sig, men jag känner att training campet har gått bra. Jag känner mig redo och ser fram emot matchen.

Fighter Magazine önskar Ilir Latifi all lycka till inför matchen mot Sean O’Connell. Lär er mer om Ilirs motståndare, HÄR.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer