ArtikelNyhet

UFC byter till Viasat och Viaplay i Sverige

Efter att ha jobbat med Cmore under flera år har det nu blivit officiellt att UFC från och med 3:e januari 2016 kommer visas på Viasat och Viaplay. I början är det gratis.

– Viaplay tar totalgreppet om världens bästa kampsport, säger Viasats sportchef Per Nunstedt i ett pressmeddelande.

Att sporten MMA fått sig ett rejält uppsving senaste åren råder det ingen tvekan om. Sändningarna Live av galorna har skett via TV4-gruppen och främst har det gått att se galorna på Cmore Extreme. TV4 Premium har även de visat galorna men det är det alltså slut med nu.

alexander_gustafsson_DAVLAG_72dpi_sRGB_webb-2

I fyra år framöver kommer Viaplay/Viasat visa UFC-galornas huvudkort och kanske även underkorten (oklart i skrivande stund).

– UFC grundades för över 20 år sedan och har nu etablerat sig som ett av de stora sporteventen i världen. UFC sänds i 150 länder och har väldigt starka profiler. Ronda Rousey syns i stora filmer och är liksom Conor McGregor en het gäst i amerikanska talkshows, säger sportchefen Per Nunstedt i ett pressmeddelande.

Magnus_Cedenblad_UFC_164.jpg

Paul del Valle och Magnus ”Jycken” Cedenblad kommer kommentera galorna på svenska. Duon kallas Viasats ”egna team” då de kommenterat en del galor såsom Cage Warriors åt bolaget.

– I vår premiärsändning erbjuder vi såväl amerikansk originalkommentering som vårt eget kommentatorsteam i Paul del Valle och Magnus ”Jycken” Cedenblad, förklarar Per Nunstedt.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer