ArtikelNyhet

Exklusivt: Tittarsiffrorna för Battle of Botnia 2015 på TV4 Sport blev ett bottennapp

Fighter Magazine är den enda svenska sajten som rapporterar om tittarsiffrorna av våra svenska galor. Denna gång ligger fokus på Battle of Botnia som blir den andra galan i rad som får otroligt dåliga tittarsiffror på TV4Sport. Passa på att titta på galan i sin helhet här.

Tittarsiffror är viktigt och intressant av flera anledningar. Dels ser man trender, men också vilka som tittar på svensk MMA på TV och vilka åldrar. Vi granskar den MMA som visas på svensk TV och på vår topplista nedan kan man läsa om de tre mest tittade svenska/nordiska galorna.

Battle of Botnia 2015 visades på TV4 Sport eftersänt den 19:e december 2015

Battle of Botnia 2015 hade en räckvidd* på TV4 Sport samt ett genomsnitt (som tittade på större delen eller hela programmet) på under mätbara siffror. Med andra ord under 1000 personer.

Åldersgrupper och kön

Då det inte gick att mäta programmets tittarsiffror finns heller ingen statistik angående åldersgrupper och kön.

Fightermag konstaterar

Dessa siffror och statistik är helt unika för svensk MMA. Aldrig tidigare har det varit såhär dåliga siffror. Bara sändningen av senaste The Zone-galan (på samma kanal) hade såhär dåliga tittarsiffror.

TV4 har valt att släppa galan digitalt nu och det är bra för det finns både bra fighters och matcher på matchkortet. TV4Sport har uppenbarligen helt och hållet tappat sina tittare sen kanalen inte längre tillhör det allmänna utbudet. Att någon MMA-gala skulle vilja ha en sändning på TV4Sport vore märkligt.

Återigen så ska inte alldeles för stora växlar dras av dessa siffror utan snarare kanalen.

Kika på galan i sin helhet här (tack och lov att TV4 släppt galan digitalt som sagt):

TOPPLISTAN (svenska galor och en del nordiska)

Genomsnitt

1.    IRFA 5 – 68 000 (TV4 Sport)

2.    Superior Challenge 12 – 62 000 (TV10)

3.    Superior Challenge X – 52 000 (TV10) och Reprisen av VISION Fight Night 1 – 52 000 (TV4 Sport)

Räckvidd

1.    Superior Challenge 9 – 151 000 (TV10)

2.    VISION 5 – 142 000 (TV4 Sport)

3.    Superior Challenge 8 – 128 000 och Reprisen av The Zone Survival

OBS: Vi kommer fortsätta hålla igång topplistan och fortsätta rapportera om de svenska tittarsiffrorna. Vi kommer även utöka vår bevakning av tittarsiffror även till K-1 och boxning samt även annan kampsport inom sinom tid.

* Reach även kallat räckvidd = TV-tittare som har sett ett specificerat minsta antal sammanhängande minuter under en tidsperiod, eller en viss procent av programtid. Vanligtvis används tre sammanhängande minuter för programräckvidd. För daglig räckvidd gäller att en tittare har sett minst fem sammanhängande minuter. Vid veckoräddvidd är kriteriet att man har sett minst 15 minuter sammanhängande på en kanal under en vecka. Varje tittare medräknas endast en gång. Även detta mått kan uttryckas som ett absolut tal eller som ett procenttal.

Källa: MMS

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer