DeGale ute efter Jacks bälten: ”Det är den fajten jag vill ha!”

Efter ett 2015 som blivit ett genombrottsår för såväl James DeGale som Badou Jack vill nu britten ena deras respektive titlar i en fajt på Jacks hemmaplan i Las Vegas. ”Det är den fajten jag vill ha!” sade guldmedaljören från London-OS.

Genom segrar över Andre Direll och Lucian Bute har Storbritanniens James DeGale under årets gång klättrat i takt med Badou Jack upp till topp av super mellanvikten. Och nu önskar sig IBF:s titelhållare inget hellre än att erövra svenskens WBC-bälte i ett unifikationsmöte någon gång under 2016.

”Det finns så många olika alternativ för mig, så många stora matcher…” sade DeGale (22-1, 14KO) till talkSPORT

”…men den fajten jag verkligen vill ha, är den mot Badou Jack. Att ena titlarna i Las Vegas. Kom igen, nu gör vi det!”

DeGale blev historisk när han den 23:e maj i år besegrade amerikanen Andre Direll, och därmed blev den förste brittiske boxaren som lyckats vinna både OS-guld och en professionell VM-titel. Men framgångarna är inte något som stigit 29-åringen åt huvudet.

”Jägaren har blivit den jagade. De är ute efter mig, och därför måste jag fortsätta att vara på tårna. Jag har tränat som en utmanare och boxats som en mästare, och jag måste fortsätta med det.”

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer