Nyhet

David Teymur möter Martin Svensson i London

Svenskarna David Teymur och Martin Svensson skulle mötts nu senast på finalgalan av TUF 22, men på grund av något form av visumproblem blev fighten inte av. Nu har matchen flyttats till London.

Team McGregor hade tre svenska fighters och nu möts två av dem. Martin Svensson (14-5) tar sig an David Teymur (3-1) när UFC kommer till London i februari 2016.

UFC Fight Night 83 äger rum den 27 februari på O2-arenan i London. De två svenskarna kämpar om ett kontrakt i UFC – ett förlängt sådant.

Alla som fightas i UFC har ett kontrakt men under sådana här förhållanden är kontraktet skört. Vår en källa i UFC bekräftar att matchen är en ”vinna/försvinna”-fight där något väldigt speciellt måste ske för att båda ska få fortsätta i UFC.

Erfarenhetsmässigt är detta ett stort steg upp för David Teymur då Martin gått hela 19 fighter. Alla vet dock att David Teymur har gedigen erfarenhet av Thaiboxning och därför utjämnar lite. Hade matchen fått äga rum i Sverige? Kanske inte.

David Teymur har gått från klarhet till klarhet sedan han förlorade på domslut mot Mattias Rosenlind (3-1) på IRFA 5. Att förlora i debuten (vilket förövrigt även Rosenlind gjorde en gång i tiden) är mycket vanligt och Davids grappling och nedtagningsförsvar ökas bättras på konstant. Med en möjlighet att träna med Finfou och andra proffs på Allstars så är utveckling naturligt.

Martin-Svensson

Martin Svensson (14-5) är lite av en grapplingspecialist med åtta segrar på submissions. Hans förluster har alla bortsett den första, i början av karriären, varit mot UFC-fighters och Fernando Vieira (12-2) som vunnit åtta i rad och är högaktuell för alla de största organisationerna. Martin förlorade senast, 2013, mot Artem Lobov på TKO på Trophy MMA 3. Han rider annars på en vinstsvit på två matcher som han kammat hem på domslut.

I Tuf 22 vann Martin sina båda fighter men skadade armen och fick bryta tävlingen. David i sin tur vann också i TUF 22, men förlorade tillsist på ett majoritetsdomslut (det vill säga att en domare såg matchen som oavgjord).

Matchkortet i skrivande stund

Galans huvudmatch går mellan Michael Bisping och Gegard Mousasi.
Makwan Amirkhani vs. Mike Wilkinson
Rustam Khabilov vs. Norman Parke
Tom Breese vs. Keita Nakamura
Henry Briones vs. Brad Pickett
Davey Grant vs. Marlon Vera
Arnold Allen vs. Yaotzin Meza
Martin Svensson vs. David Teymur

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer