Nyhet

Valentina ”Bullet” Shevchenko – Årets första tillskott till UFC:s dambantamviktsdivision

Tolv månader har gått sedan en bantamviktare på damsidan signade med UFC. Senast var i december förra året då Marion Reneau signade med organisationen, och den enda bantamviktaren på damsidan som i år gjort sin UFC debut är Holly Holm.

För två veckor sedan drabbades matchkortet för UFC on FOX 17 av en skada. Germaine de Randamie hade skadat sig och Sarah Kaufman stod nu utan motståndare. Då var det dags för ett tillskott till divisionen, och detta i form av Valentina ”Bullet” Shevchenko.

”Bullet” har gått 12 matcher i sin karriär, och har vunnit elva av dem. Förlusten kommer från ett möte mot Liz Carmouche som numera också är UFC-fighter. Majoriteten av vinsterna har kommit via submission och TKO/KO. Valentina tävlar för Tiger Muay Thai som också är ett hem för UFC-fighterna Mairbek Taisumov och Zubaira Tukhugov.

 

Matchkortet för helgens UFC on FOX 17 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer