Nyhet

Henriksson: ”Jag är mer motiverad än någonsin!”

Hampus Henriksson gjorde ingen besviken under proffsdebuten i höstas när han via knockout besegrade bosniern Ivan Sakic i första ronden. På lördag tänker 21-åringen från Flyinge återupprepa succén då han återvänder till Nyköping och Rosvalla Arena.  ”Jag är mer motiverad än någonsin.” sade Henriksson till Fighter Magazine, som passade på att ställa lite frågor till det högaktuella framtidslöftet.

Du är i skrivande stund bara fem dagar ifrån att gå upp i ringen men har fortfarande inget namn på din motståndare. Är det något som påverkar uppladdningen? Kan det inte finnas en viss trygghet i att veta vem man ska möta?

– Det stör mig inte alls. Visst finns det trygghet i att veta vem motståndaren är men jag känner mig förberedd på det mesta. Formen känns fantastiskt, det är vad jag fokuserar på nu

Nästan tre månader har gått sedan din proffsdebut, och nu när du blivit lite varm i kläderna måste jag ställa den obligatoriska frågan; hur känns det? Är det som du tänkte dig?

– Ja, jag har ju nu byggt en vardag som proffsboxare och det känns som precis allt jag någonsin velat. Det är träning och återhämtning. Rätt mängd sömn, disciplinerad kosthållning och rätt mängd träning. Allt för att bli så optimal som möjligt. Och dessutom får jag förstklassig träningshjälp, jag är idel positiv!

Precis som många andra svenskar som väljer att bli proffs har du gått till det tyska stallet Team Sauerland. Hur tycker du att samarbetet funkar med dem?

– Jag tycker det har fungerat friktionsfritt. Allt jag behöver tänka på är att träna hårt och återhämta mig bra. Det är optimala förutsättningar för en idrottare.

Du har själv beskrivit dig som stark, svårträffad och svårboxad. Om du fick jämföra dig själv med någon annan proffsboxare – levande eller död, aktiv eller inaktiv – vem skulle det vara?

– Det var en svår fråga. Jag tror att man är sig själv. Jag har svårt att se framför mig två boxare som boxas väldigt lika så på rak arm. Jag har min egen stil och den har förbättrats betydligt de senaste tre månaderna. Vi har övat väldigt funktionella grejer och de har suttit riktigt bra i sparringen. Mycket bättre rörelse samt jabb och kombinationsbyggen lovar jag till på lördag!

Du har gjort klart sedan innan att ditt mål är att bli bäst i världen, vilket kommer att innebära tusentals timmar av hård träning och dedikation. Hur viktigt är det att man sätter upp delmål längs vägen, och vilka har isåfall du satt upp för dig själv?

– Varje match är för mig ett delmål. Det är så otroligt viktigt att vinna och därför är jag helt uppslukad av uppgiften på lördag och det har jag varit enda sedan jag fick datum för fighten. Jag har just nu inga problem med motivationen. Jag blir så mycket bättre hela tiden och jag längtar till varje träning.

Jag tror det är viktigt att älska det man gör, jag har aldrig problem med att orka med min boxning. Snarare bävar jag för att en dag inte få möjligheten att utöva den längre.

Stort tack för att du tog dig tid Hampus, och ett ännu större lycka till på lördag!

– Tack så mycket!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer