UFC 194: Hypen var på riktigt i trippel bemärkelse

Det har med största sannolikhet inte undgått något fan av MMA att Conor McGregor knockade Jose Aldo mycket tidigt i rond 1 och att Luke Rockhold besegrade Chris Weidman. När Conor McGregor var i Sverige för sin första match i UFC var han tydlig med vad hans mål var. Han fick rätt.

Tvivlarna trodde inte på honom. Tekniskt är han underlägsen Jose Aldo sa många. Hans hype är bara hype sa andra och somliga menade att hans mentala krigsföring inte skulle påverka den som hyllats som Pound for Pound bäst i världen. Conor McGregor bevisar dock att i MMA kan spetskunskap vara nog. Hur länge spetskunskapen nu kommer innebära att Conor förblir champion återstår att se. Frankie Edgar knockade Chad Mendes i första ronden på fredagen och om det inte blir en rematch mellan Aldo och Conor direkt så lär Frankie Edgar få chansen mot mästaren först.

När Conor McGregor var i Sverige för första gången och skulle göra debut så intervjuades han av sajten (Fightplay) som jag då var chefredaktör på. Det är i dagsläget närmast kusligt hur mycket saker och ting blivit så som Conor sagt att det ska bli. Han har förutspått hela resan i UFC i stort sätt. Videointervjun är intressant på så många nivåer idag. Ta en titt på den:

Reporter: Keyvan Zarea-Ganji

Chris Weidman fick det tufft mot Luke Rockhold och matchen var böljande och jämn tills dess Rockhold stadigt växlade upp. Rockholds sparkar var stenhårda och med tanke på vilket hårt träningsläger han genomgått (med sjukdom) så var bragden desto mer värd. Luke Rockhold segrade på TKO och det går nu inte att säga annat än att Rockhold är den rättmätige mästaren i viktklassen.

Bakom Conor flämtar nu både Aldo och Edgar. På väg mot Rockhold är Yoel Romero som gick en stentuff och jämn fight mot Jacare (delat domslut till Yoels fördel).

Den tredje som hypats rejält, med all rätta, var Demian Maia. Det är ingen hemlighet att hans grappling och hans ödmjukhet är hans vapen. Han sa innan galan att Gunnar Nelson nog har bäst stående. Fighten blev ensidig och Maia dominerade grapplingen på ett närmast perfekt vis. Det råder ingen som helst tvekan om att Maia är betydligt bättre än Gunnar Nelson när det kommer till grappling i MMA. 99 % av fighten styrdes av Maia.

Var hypen kring galan på riktig då? Huvudkortet på UFC 194 var otroligt bra, men att ha tre galor tre dagar i rad har varit lite krävande och kan lämna somliga med en känsla av mättnad – som efter ett fullspäckat julbord.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer