Nyhet

Eubank Jr stoppade O’Sullivan

Eubank Jr fortsätter att vandra i sin fars fotspår på vägen mot en världsmästartitel. Ikväll tog han ännu ett steg i rätt riktning genom att besegra irländaren Gary O’Sullivan på underkortet till Joshua – Whyte.

Chris Eubank Jr (21-1-0,16KO) inkasserade ännu en seger ikväll när han på ett övertygande manér tvingade Gary O’Sullivans team att kasta in handduken under sjätte rondpausen.

”Han har en grym haka, jag måste ge honom det…” sade Eubank Jr kort efter vinsten – hans tjugoförsta i den på dagen fyra år långa proffskarriären.

”Han tog jäkligt mycket stryk. Men det här var bara en språngbräda mot större saker. Jag kommer att bli en världsmästare inom kort.”

O’Sullivan insåg tidigt att det inte fanns någon chans att överrumpla den unge Eubank på det tekniska på planet, och siktade istället in sig på lika delar tunga som långsamma knockout-försök – en taktik som skulle visa sig vara otillräcklig.

Eubank Jr var rappare än sin fem år äldre motståndare, och straffade densamme med tyngre och tyngre slag ju längre den tillslut sju ronder långa fajten led. Vassa kroppsslag signerat britten fick O’Sullivan att se tröttare och tröttare ut, och det i kombination med Eubanks allt mer intensiva attackerande tvingade irländarens team att kasta in handduken under vilan mot den åttonde ronden.

Eubank Jr står nu först i kö att få möta amerikanen Daniel Jacobs, innehavaren av bältet WBA ”Regular” – vilket är en undertitel (Ja, det finns FÖR många bälten) till Gennady Golovkins WBA Super. Samme Jacobs som förra helgen besegrade sin landsman Peter Quillin genom en chockartad knockout-vinst i första ronden.

Såväl Eubank Jr som Jacobs är för nuvarande rankade inom topp tio i mellanvikten, vilket bäddar för en riktig godbit att se fram emot 2016.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer