Nyhet

Stor dramatik när Joshua besegrade Whyte

Anthony Joshua besvarade en hel del frågor igår afton när han med en uppercut från helvetet skoningslöst slog ut en tappert kämpande Dillian Whyte.

Dramatiska tungviktsmatcher är lika sällsynta som enhörningar nu för tiden, men Anthony Joshua och Dillian Whyte visade att tunga killar fortfarande kan, och de gjorde det genom att fullkomligt gå loss på varandra inför 20,000 vrålande åskådare på O2 Arena i London igår kväll. En brutal uppercut från Joshua i mitten av sjunde satte dock plötsligt stopp för kampen om den brittiska tungviktstiteln, vars pendel hann svänga både en och två gånger innan avgörandet.

”Det förvandlades till ett rent gatuslagsmål. Det var en tuff fajt, men jag själv gjorde det svårare än nödvändigt.” sade Joshua (15-0, 15KO) till Sky Sports efter knockout-segern.

”Jag presterade inte på topp, men det är ingen brådska. Jag kommer att fortsätta bygga och bygga på det här tills jag sätter min prägel i den här divisionen.”

Joshua gick in hårt mot Whyte (16-1, 13KO) redan i första ronden, som dock redde ut problemet väl. Men när Joshua landar ett slag efter gonggongen briserar den känslomässiga bomb som Whyte burit med sig in i ringen, och britten börjar svinga hejvilt mot sin rival innan en drös säkerhetsvakter kastar sig in och separerar dem.

Andra ronden bjöd inte på mindre dramatik. En lurig, vid vänsterkrok från Whyte skickade iväg den store förhandsfavoriten Joshua på en kycklingdans som chockade såväl kommentatorer som åskådare – en skräll av enorma proportioner var på väg att ske. Men OS-guldmedaljören från 2012 garderade sig väl i stridens hetta, och lyckades reda ut den storm som nära på orsakade hans första förlust i karriären.

Pressen från Whyte höll dock i, och en allt mer flåsande Joshua var fortsatt illa ute. Men en bit in i fjärde kom Joshua in i andra andningen, och började bit för bit ta kontroll över tillställningen med hjälp av sin stabila jabb – ett vapen han definitivt kunde plockat fram tidigare.

I sjunde träffas Whyte av ett slag mot tinningen som blir början till slutet. Uppenbarligen skakad försöker han att greppa tag om Joshua i hopp om att vinna tid, men förgäves. En uppercut med 110 kilo muskler bakom sig skickar Whyte till kanvasen med en ohygglig kraft, och den femtonde knockout-segern på lika många fajter kunde inkasseras för publikfavoriten Joshua.

Joshuas klättring mot toppen fortsätter, men om han skulle vilja ta en paus för att ge Whyte en andra chans, så är inte jag den som protesterar. Den tidigare obesegrade Whyte bjöd upp till en dans som ingen kunnat förutspå, och för det är han värd all heder.

Viktigast av allt var dock att Joshua visade att, även om han inte bär på något bälte än, redan innehar den vilja och det hjärta som krävs av en äkta mästare. För även om han kanske inte visade tecken på någon stor taktisk briljans igår, så vet vi nu att han har kapacitet att vända en svår situation till seger – och det är en egenskap värd sin vikt i guld.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer