Nyhet

Nielsen vann mot oinspirerad Markussen

Patrick Nielsen behövde inte ta i för att besegra Rudy Markussen under deras danskderby i Bröndbyhallen igår, och nu är det väl ändå dags för Nielsen att ge sig på lite bättre motstånd?

I en fajt som innehöll mer fasthållande och knuffande än rena slag behövde Patrick Nielsen inte göra mer än nödvändigt för att ro hem vinsten, och varför skulle han? Den 38-årige Rudy Markussen såg minst sagt oinspirerad ut, och valde att ge upp till följd av en nedslagning halvvägs in i tredje ronden.

”Patric är duktig, det går inte att ifrån honom.” sade en uppenbart ringrostig Markussen efter fajten, som i samband med intervjun annonserade att han nu hänger upp handskarna för gott. Och lika bra är väl det. Kanske var det en väldigt tung vänster Nielsen fick in, men Markussen såg faktiskt ut att hissa den vita flaggan lite väl lättvindigt.

Nielsen själv var nöjd med insatsen, men frågan är mycket (eller lite) den egentligen säger om honom.

”Det gick som vi hade tänkt…” sade Nielsen

”Jag lyckades hålla distansen till hans långa krok, och jag är otroligt glad över att det gick hem.”

Nielsens facit lyder nu 28-1, och den snart 25 år gamle dansken är fortsatt rankad ~20:a i världen inom super mellanvikt (enligt boxrec), samtidigt har bara en av hans totalt fem motståndare under 2015 varit i närheten av topp 100. Med andra ord borde det vara dags att trampa på gasen nu, Patrick!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer