Nyhet

Rios ut, Froch in? En krigare ersätter en annan

Efter den klara knockout-förlusten mot Timothy Bradley i helgen har den 29-årige sluggern Brandon ”Bam Bam” Rios bestämt sig för att lägga handskarna på hyllan. I samma veva har Carl ”The Cobra” Froch flirtat en del med pressen gällande en eventuell comeback våren 2016.

Rios gjorde ett tappert försök i lördags mot ”Desert Storm”, men fick se sig rejält utboxad – och tillslut utslagen – av WBO:s nye titelhållare i weltervikten.
”Jag gick in hårt mot kropp på honom.” sade Bradley ”Sen ville jag få honom på andra tankar ett tag, för att sedan åter slå mot kropp igen.”
Bradley sänkte Rios med ett kroppslag i slutet av nionde, för att sedan kort därefter avsluta matchen med en kavalkad av slag mot sin landsman.
”Min kropp är inte vad den en gång var.” sade Rios strax efter fajten. ”Jag har varit i en del krig. Jag tror det är dags att hänga upp handskarna…Jag vill passa på att tacka alla fans för deras stöd. Jag vet att jag inte bjöd upp ikväll, men fan, det är så det är.”
Det ligger förmodligen en del i det Rios säger angående kroppen. Det är känt sedan tidigare att han haft problem att klara vikten i 147-klassen, och av bilderna från fajten att döma var det en loj version av ”Bam Bam” åskådarna i Thomas & Mack Center, Las Vegas fick se. Bradley var förvisso klar favorit på förhand, men att segern skulle komma via knockout var desto mer förvånande. Rios beslut att lägga av är förmodligen klokt, inte bara på grund av de uppenbara problemen med formen, utan också för att han med sin buffliga, endimensionella stil tagit oproportiornerligt mycket stryk under sin karriär.
Under den gångna helgen stack även Carl Froch ut hakan och öppnade upp för comeback någon gång nästa år. I en intervju med Press Association Sport sade den tuffe britten så här:
”Jag har alltid sagt, att när jag väl slutat, så kommer jag aldrig tillbaka. Men nu på senare tid, ungefär arton månader sedan min senaste fajt, har jag tänkt; Vet du vad? Jag är i god form, jag är stark, och det finns ingen boxare i min viktklass jag skulle oroa mig över att möta. Inte ens Andre Ward.”
Att Ward för tillfället blickar uppåt i viktklasserna, och främst mot kungen av den lätta tungvikten; Sergey Kovalev, gör att Frochs mest troliga motståndare vid en comeback skulle vara landsmannen tillika IBF:s titelhållare i supermellanvikt James DeGale. Varför Froch inte verkar nöja sig med att avsluta sin karriär på toppen, med två raka knockout-segrar över George Groves, är nog för de flesta boxningsfans svårt att förstå – men om man ska tolka Frochs avslutande citat, verkar det som att han redan saknar att vara i händelsernas absoluta centrum.
”Om jag kommer att boxas igen, och det är stort om, så skulle jag vara redo nästa år. Att åter ta del av spänningen, få stå i rampljuset, all uppmärksamhet riktad mot mig. Jag är ingen uppmärksamhetssökare i den meningen, men det handlar om att åter tända en låga som varit släckt.”
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer