Nyhet

Nyköping redo för ännu en folkfest när Skoglund tar sig an Edwards

Då var det äntligen spikat och klart. Via sociala medier har det obesegrade svenskhoppet Erik Skoglund bekräftat att det blir Derek Edwards som står för motståndet när proffsboxningen återvänder till Rosvalla Arena i Nyköping den 19:e december.

”Edwards blir ett spännande test och jag är mycket tacksam över att jag får ta mig an denna utmaning hemma i Nyköping inför min underbara hemmapublik!” sade Skoglund via sin officiella facebook-sida.

Edwards (27-5-1) är kanske mest känd för sin skrällseger i februari 2014 över WBC:s nuvarande titelhållare i supermellanvikt, Badou Jack. Jack har som bekant tagit rejäl revansch på den snöpliga förlusten genom att vinna fyra raka, samt erövra och försvara ovan nämnda bälte i processen. Edwards seger skvallrar om boxningens bedräglighet, och hur viktigt det är att i alla lägen vara på tårna.

Anledningen till att Team Sauerland valt just Edwards som motståndare åt Skoglund (23-0,11KO) kan diskuteras, men det faktum att amerikanen besegrat en annan svensk som nu huserar i toppen av sporten, lär inte gjort det tyska stallet mindre benäget att boka honom. Kort sagt är det ett roligt beslut, och valet lär skapa en del rubriker samt oundvikliga jämförelser de bägge landsmännen Jack och Skoglund emellan. Och det kan svensk boxning behöva.

 

Biljetter till galan kommer att släppas på tisdag klockan 12:00 via biljettforum.se. 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer