Artikel

”Att inte få fatta beslutet själv är värst”

Det har snart gått två veckor sedan en av vår tid största thaiboxare fick beskedet om att hon tvingas lägga av med kampsporten. Madeleine ”Madde” Vall pratade med Fighter Magazine om tankarna kring beskedet, sorgen och förhoppningarna inför framtiden.

Det började egentligen som en rutinkontroll. Madeleine ”Madde” Vall hade känt av en isande smärta i huvudet under sparringträningarna de senaste två månaderna. Inte den där vanliga värken man får av en smäll, utan sådan värk som påverkar synen, ger yrsel och får benen att sluta fungera ordentligt.

Läkaren konstaterade att hon drabbats av några hjärnskakningar, och man följde då upp undersökningen med en magnetröntgen.
Det var då man upptäckte att Madde drabbats av två hjärnskador, men det går inte att fastställa när exakt det hänt. Läkarens besked ryckte undan mattan fullständigt: ”du är en smäll från att aldrig mer vakna upp, och vaknar du upp är det i bästa fall som en grönsak”
– Det värsta är att inte få fatta det beslutet själv. Och sorgen och tomheten, säger Madde.

Läs hela, öppenhjärtiga intervjun med Madde i nästa upplaga av magasinet.

Foto: Hampus Hansson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer