Nyhet

Folkfest i Nyköping när Skoglund skrev historia – besegrade Cherviak på poäng

Den obesegrade hemmasonen Erik Skoglund fick ett minst sagt varmt välkomnande när han i lördags kväll äntrade ringen i Rosvalla Arena, Nyköping. Skoglunds inmarschlåt ”Three Little Birds” hann knappt börja innan den fullkomligen dränktes av vrålet ifrån de 5,232 åskådarna, som tycktes göra sitt allra bästa för att lyfta taket i hallen. Boxningen är tillbaka i Sverige, och förhoppningsvis, är den här för att stanna.

Den obesegrade hemmasonen Erik Skoglund fick ett minst sagt varmt välkomnande när han i lördags kväll äntrade ringen i Rosvalla Arena, Nyköping. Skoglunds inmarschlåt ”Three Little Birds” hann knappt börja innan den fullkomligen dränktes av vrålet ifrån de 5,232 åskådarna, som tycktes göra sitt allra bästa för att lyfta taket i hallen. Boxningen är tillbaka i Sverige, och förhoppningsvis, är den här för att stanna.

Erik Skoglunds väntade poängseger över ukrainaren Oleksander Cherviak tar honom inte mycket närmare en match mot någon av de stora inom viktklassen, och inte heller höjer den 24-åringens ranking något nämnvärt. Men vad gör väl det när man som åskådare – efter fyrtiosju år och fem dagars uppehåll – äntligen fick se en kvalitativ tolvrondare på svensk mark.
”Det var otroligt att äntra arenan och få ett sådant mottagande” sade Skoglund (23-0,11KO) ”Det var verkligen en historisk kväll, och jag vill tacka alla som kom hit för att stötta mig.”
De tre domarna tillskrev Skoglund segern med de klara siffrorna 120-108, 120-108 och 119-109. Cherviak (15-5-1,5KO) försökte tidigt att ta kommandot, men misslyckades. Istället blev det Skoglund som styrde skutan dit han ville, och som stundtals såg ut att pressa motståndaren hårt mot repen, men utan att lyckas hitta knockouten. Eriks klara övertag i längd och räckvidd blev en avgörande faktor, även om jabben helt klart kunde använts frekventare och effektivare av svensken.
”Erik är en väldigt talangfull boxare.” sade Cherviak efter förlusten. ”Han är väldigt erfaren för sin ålder, och han gjorde det svårt för mig. Han var den bättre boxaren ikväll. Jag är besviken, men tacksam för att jag fick chansen, och jag önskar Erik all lycka till i framtiden.”
Promotorn Nisse Sauerland var väldigt nöjd med galan, och uttryckte sig så här:
”Matcherna, fansen, atmosfären – ingenting kunde gått bättre. Det här var riktigt bra reklam för boxningen, och den perfekta kvällen att annonsera boxningens återkomst till Sverige.”
AV ALEXANDER JOHNSSON
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer