Nyhet

Historiskt framsteg för fransk MMA

Franska polisen var på plats – men denna gång avbröt de inte galan. Det är ett historiskt ögonblick och ett stort steg för att MMA ska bli rumsrent, även i Frankrike.

I helgen testade WWFC Cage Encounters 4 gränserna för fransk MMA, som ännu inte blivit riktigt accepterat i landet. Under galan var reglerna i enlighet med det internationella regelverket i MMA – med undantag för armbågar på liggande motståndare. Trots undantaget, utgjorde själva matcherna ett lagbrott i Frankrike. Bara att ha fighten i en bur är olagligt.

Den franska polisen hade blivit informerade och fick således första parkett till när fransk och europeisk MMA-historia skrevs. Men de valde som sagt att låta galan fortskrida.

Den franska MMA-kommissionen har kommenterat galan med att de nu förväntar sig en reaktion från regeringen, på grund av lagbrottet. Men kommissionen menar också att galan visade på att sporten är reglerad, strukturerad och sanktionerad. 
Förhoppningen är nu att denna lyckade gala innebär att man ser över regelverket för MMA på högsta instans i landet.

Det kan innebära att fler organisationer vågar hålla galor i Frankrike och att sporten, äntligen, får en rättvis behandling. Och att fler duktiga fighters får större möjligheter till internationella framgångar – och fighter på hemmaplan

OSKAR DAHLGREN

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer