Nyhet

Dubbla svenska segrar under Boxnings-EM:s andra dag – Chartoi och Goyeram till åttondel

Hammarbys Leon Chartoi och Göteborg Team Box:s Clarence Goyeram tog sig utan större besvär vidare ifrån första omgången i herrarnas EM-turnering i Samokov, Bulgarien. Chartoi besegrade Victor Carapcevschii från Moldavien med 3-0, och Goyeram slog israelen Denis Clochko med samma siffror. Leon och Clarence kommer att gå sina åttondelsfinaler på måndag respektive tisdag.

 

”Leon träffade bra med rak höger mot kroppen och kontrollerade matchen utan problem.” sade coach Santiago Nieva.
”Det var klara rondsegrar i första och sista medan andra ronden var ganska jämn.”

Chartoi kommer imorgon (måndag) att ställas mot polacken Tomasz Jablonski i 75-kilosklassens åttondelsfinal.
Om Leons seger var klar, så var Goyerams kristallklar. Enligt Nieva hade Clarence ”stundtals lekstuga i ringen”, och det är ett glädjande formbesked inför åttondelsfinal mot hollands Wouter Djokic på tisdag.
Imorgon äntrar även tungviktaren Gabriel Richards ringen. Djurgårds-boxaren möter turken Seyda Keser. Samtliga matcher går att se på EM:s officiella hemsida där ni även finner schema med ungefärliga starttider.
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer