Nyhet

Elin Johansson går in som förstarankad i taekwondons största Grand Prix

Nu drar taekwondons Grand Prix serie igång. Tävlingarna är mycket prestigefyllda eftersom de ger dyrbara rankingpoäng inför OS i Rio 2016 och endast de bästa i varje viktklass bjuds in för att delta varefter de sex högst rankade spelarna blir direktkvalade till OS. Svenska Elin Johansson går in i Grand Prix-serien som förstarankad i sin viktklass.

Elin som redan har uppnått nästan maximal poäng utifrån medaljer i mindre internationella tävlingar fokuserar nu på Grand Prix-tävlingarna och även om hon leder både den olympiska- och världsrankingen, kan mycket hända på vägen mot OS. En Grand Prix medalj ger så mycket som 40 rankingpoäng åt guldmedaljören, silvermedaljören får 24 poäng och bronsmedaljören vinner 14,4 poäng. Finalen som äger rum i december ger guldmedaljören hela 80 rankingpoäng.

Höstens Grand prix kommer att äga rum: 14-16 augusti, Moskva; 18-20 september, Samsun Turkiet; 15-17 oktober, Manchester England; 5-6 december, Grand Prix final, Mexico City Mexico

För mer information om Grand Prix klicka här. Länk till aktuell ranking hittar du här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer