Nyhet

Stockholm segrade vid Nordic Capital Judo Challenge!

Inför fullsatta läktare avgjordes för andra året denna Stadskamp. Lagen som gjorde upp var Stockholm, Helsingfors och Oslo. I strålande väder gick Stockholm, efter en riktig nagelbitare, segrande ur stadskampen Nordic Capital Judo Challenge.

Första match var Helsingfors – Oslo. En match där Helsingfors tog greppet och kunde ta hem en trygg seger mot det unge Oslo laget. Slutsiffrorna blev 18-9.

Nästa match var Oslo uppe igen, denna gång mot Stockholmslaget som ville försvara förra årets titel. Efter en jämn start, tog Stockholm allt mer över matchen och vann slutligen med siffrorna 19-7.

Allt skulle därför avgöras I sista matchen – Stockholm mot Helsingfors. Helsingfors tog I början en stor ledning och det såg mörkt ut. Sakta men säkert började dock Stockholm hämta in. Med två matcher kvar kunde tidigare Europamästaren Marcus Nyman efter en stenhård match mot Samuli Viitanen, säkra segern för Stockholm. Som avslutning gick ledaren av OS-Kvalet I -100 kg Martin Pacek in och med en ippon mot Jaakko Alli fastställde han resultatet till 15-12.

Stockholm kunde efter en riktig judofest behålla titeln.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer