Nyhet

Skoglund laddar för comeback – på hemmaplan!

Nyköpingssonen Erik Skoglund tillsammans med Team Sauerland har kommit med glädjande besked för boxningssverige; inget mindre än en fight i Rosvalla Arena, Nyköping den 19:e september! Det enda hinder som kvarstår är av det byråkratiska slaget, men Skoglund (22-0, 11KO) är optimistisk att hans obligatoriska försvar av IBF:s Interkontinentala titel kommer att bli av.

”Ansökan lämnades in igår och Team Sauerland säger att de har mycket goda skäl att tro att den ska gå igenom.” sade den obesegrade 24-åringen till Södermanlands Nyheter.

”Vi har träffat kampsportsdelegationen och gått igenom förutsättningarna väldigt noga.”

Skoglund tros snart friskförklaras från det diskbråck han ådrog sig under ett träningsläger i Berlin i vintras, och kommer därefter att återigen börja träna för fullt. Och det vill till att han är i toppform, för motståndaren Oleksandr Cherviak har stoppat unga talanger förr, fråga Dustin Dirks – han vet.

För drygt två år sedan var den då obesegrade Team Sauerland-boxaren Dirks ute efter karriärens 28:e seger på lika många matcher (en situation mer lik än olik Skoglunds). Men i mötet mot Cherviak (15-4-1, 5KO) fick den unge tysken se sig utarbetad av slitvargen från Kirovograd, Ukraina, och tvingades ge upp i tionde ronden inför en besviken hemmapublik i Hamburg Sporthalle.

Med det i åtanke gäller det att Skoglund är på tårna och inte låter den 172 centimeter korte Cherviak jobba sig in på insidan, där han kommer att vara jobbig att mota bort. Vi vet att Erik har en fin vänsterjabb, men han måste lägga tyngd bakom den för att tidigt sätta ukrainaren i respekt. För ger man Cherviak lillfingret så tar han inte bara armen och axeln, utan även bältet som hänger däröver.

AV ALEXANDER JOHNSSON

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer