Nyhet

The Mauler klar för titelmatch

I natt kom ett glädjande besked för svenska MMA-fans då UFCs president, Dana White, gick ut med nyheten att Alexander Gustafsson (16-3) kommer få en andra chans att ta hem bältet i lätt tungvikt. Den femte september på MGM Grand Garden Arena i Las Vegas, Nevada möter ”The Mauler” mästaren i lätt tungvikt Daniel Cormier (15-1).

Detta har hänt:
Sedan Jon Jones på nytt hamnat i blåsväder och blivit av med sitt titelbälte efter att ha varit involverad i en smitningsolycka och stängts av på obestämd framtid, la Daniel Cormier beslag på den vakanta titeln i lätt tungvikt den 25 maj när han besegrade Anthony ”Rumble” Johnson via submission i den tredje ronden. Efter Cormiers vinst spekulerades det i att Ryan Bader, som har fyra raka vinster, skulle få utmana om bältet – något som UFC inte var intresserade av.

Men nu får Alexander Gustafsson en ny chans på bältet. Alexander kommer från en förlust mot Anthony Johnson via knockout i den första ronden på UFC on FOX 14 i januari i år och var inbokad för ett möte mot Glover Teixeira på UFC Fight Night Berlin den 20 juni, men fick avstå matchen på grund av ryggskada.

– Never been so pumped and excited!, skriver Alexander på sin Facebook-sida.

Stort grattis till Alex och lycka till!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer