Nyhet

”Sanny går för seger i Tokyo”

En av Sveriges främsta thaiboxare, Sanny Dahlbeck, kommer den 4e juli delta i den uppmärksammade 8-mannaturneringen K-1 WORLD GP 2015 -70kg tournament i Tokyo. Fighter fick några ord med Sanny.

Hur känns formen inför Tokyo? Är det något du har fokuserat extra på till kommande turnering?

Formen börjar kännas bra men det är en månad kvar av hård träning så det kommer kännas ännu bättre när galan närmar sig!

Har segrarna mot Sato och Watson påverkat dig?

– Nej inte på så sätt, eftersom det är en turnering så kan man inte förbereda sig på att möta någon speciell, det är bara att komma dit i bra form och lita på sin teknik och vilja! Segrar påverkar mig aldrig, jag hade en bättre dag när jag mötte dem men jag kan aldrig ta det för givet att jag kommer vinna igen…

Vad vet du om dina kommande motståndare?

– Jag vet inte något om mina motståndare som är med, det spelar ingen roll, de är med i turneringen vilket betyder att de är riktigt duktiga fighters.

Du har ett bra record mot en av världens främsta fighter som också kommer delta i turneringen, Yoshihiro Sato, samt ett världsmästarbälte från organisationen Yokkao. Vilka moment tror du har bidragit till årets framgångar?

Sato har dragit sig ur turneringen tyvärr. Varför vet jag inte. Men anledningen till att det har gått bra på senaste matcher är på grund av mitt team runtomkring mig och att jag är glad att fightas igen. Med Molle, Lex, Marcus och andra som hjälper mig så är det svårt att misslyckas.

Vad kommer du att satsa på för att fortsätta utvecklas? Vad är din största motivation just nu?

Bara att lyssna på mina coacher, göra som de säger och hoppas att det funkar! Min största motivation just nu är att få reda på hur långt jag kan komma, var min potential kan leda mig.

AV ANNIE BONDEFELT • FOTO YOKKAO

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer