Nyhet

Alexander Gustafsson “Jag är inte rädd för Cormiers brottning”

Alexander Gustafsson har precis kört sitt andra pass för dagen och lovar att han trots det ska hålla humöret uppe under intervjun. Och det lyckas han med utan problem! Det är en otroligt nöjd Alexander som berättar för Fighter om sitt kommande titelmöte med Daniel Cormier.

Berätta, hur känns det?
– Det känns riktigt bra att få en ny chans. Jag satsar allt på ett kort nu och för mig bara finns en sak i huvudet. Inget kan eller får störa nu. Jag kommer att ge 100 procent och vill inte lämna något åt slumpen. Jag är galet revanschsugen!

Hur kommer ditt camp och gameplan se ut? Några förändringar i teknik och taktik inför Cormier?
– Jag har ju tidigare åkt till San Diego för att förbereda mig, men jag kommer nog att köra mitt camp på hemmaplan. Naturligtvis kommer jag att träna mot riktigt bra brottare för att göra mig beredd på Cormier. Sedan ska jag rätta till de fel jag gjorde i min förra match – se till att ha en ordentlig guard och hålla ner hakan. Sedan ska jag se till att inte vara så passiv som jag var mot Johnson.

Många tänker ju att din taktiska boxning är ditt starkaste vapen, men om du skulle jämföra din grappling med Cormiers?
– Jag vet inte då jag inte har grapplat med Cormier, men jag tycker att jag håller en hög nivå och jag är övertygad om att jag hade kunnat neutralisera Anthony på det sätt Cormier gjorde – lika bra och kanske bättre. Jag menar att om jag haft is i magen och grapplat med Anthony på det sätt Cormier gjorde hade matchen sett annorlunda ut.

Berätta lite om matchen mot Anthony…
– Du vet det finns en otrolig mängd olika faktorer till hur det gick som det gick. Alla pratade hela tiden om min match mot Jon Jones och jag tror att jag kanske såg förbi Anthony – inte så att jag underskattar honom, men så var det nog. Sedan var det en enorm press med familj, media och alla förväntningar…

Men nu är det dags för Cormier – hur utspelas den här matchen?
– Jag kommer att neutralisera Cormier på bästa sätt, spela på mina fördelar och hans nackdelar. Ta fighten till honom och vinna. Jag tror på mig själv och min förmåga – det kommer att visa sig vem som är mest motiverad och hungrig.

Attack är bästa försvar?
– Man måste vara duktig på alla aspekter och jag tänker alltså ta matchen till honom. Med det sagt inte nödvändigt att jag kommer att skjuta in för en double leg, men jag är inte rädd för Corimers brottning, säger Alex och skrattar.

Om vi leker med tanken att Cormier-matchen går som den ska. Har du någon lista över motståndare som du vill möta?
– En rematch mot Anthony Johnson skulle sitta bra, jag vill vissa alla min fulla potential. Och så skulle jag vilja möta Jon Jones igen…

Stort tack Alexander och lycka till med ditt camp!

AV JOHAN HALLDIN
FOTO PETRUS IGGSTRÖM

 

TRE SNABBA TILL THE MAULER

Hur kopplar du av när du inte jobbar?
– Jag jagar mycket – framförallt vildsvin. Sedan tar mina hundar mycket tid och jag gillar att komma ut i skogen. Jag gillar också att träna MMA och no-gi på fritiden – men kanske inte matchsparras mot monster, säger Alexander och ler.

Några förebilder inom kampsporten?
– Nej, jag bygger mina egna kombinationer har ett eget spel.

Capoiera eller Taekwondo?
– Nä, inte för mig jag fokuserar på det som är min bas och som fungerar för mig – boxning, thai och grappling.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer