Nyhet

Canelo vs Kirkland – Álvarez segrare via spektakulär knockout.

Underbart är kort. Så också det intensiva drama som utspelade sig i Houston, Texas i morse, svensk tid. Strax under nio minuter tog det för Mexikos älskling Saúl ”Canelo” Álvarez (45-1-1, 32KO) att besegra James Kirkland (32-2-0, 28KO) i denna efterlängtade sluggerfest, som med råge uppfyllde de högt ställda förväntningarna. Och på vilket sätt han gjorde det.

Som väntat var det en stridslysten Kirkland, fast besluten att ta initiativet från start, som äntrade ringen i vad som skull bli (och blev) karriärens tuffaste prövning. Med viss framgång lyckades ”Kirk” pressa Álvarez mot repen under fightens första minut. Men roligare än så blev det aldrig för den 31-årige Texas-boxaren, som ironiskt nog inte tycktes ha mer än en handfull av de 40.000 åskådarna på sin sida, i ett kokande Minute Maid Park.

Med en minut kvar av en hektisk rond ett golvas Kirkland för första, men inte sista, gången av Álvarez höger. Som genom ett under lyckas amerikanen överleva ronden ut, och började nu efter en något orolig inledning av andra, att åter finna fotfästet. Canelo, nu något pressad och till synes allt tyngre flåsande, var dock fortfarande den som träffade mest och hårdast i de slagväxlingar som pågick matchen igenom. Det fanns inte en chans att dessa två skulle gå tiden ut.

Och mycket riktigt. I mitten av tredje tar Canelo sats med en uppercut som enkelt glider igenom Kirklands öppna guard, och sänker honom för andra gången under kvällen. Canelo vädrade blod, och denna gången gavs ingen chans till återhämtning. Med en lika brutal som precis överhandshöger avslutas kvällen på det spektakulära sätt den förtjänar. Kirkland, i färd med att slå en vänsterkrok, slungas med Canelos hjälp runt ett halvt varv för att sedan falla ned mot kanvasen. Ringdomare Jon Scorle behövde inte titta två gånger för att inse att den här fighten var över, och vinkade således av den till de mexikanska fansens stora glädje.

James Kirkland behöver nu ta sig en rejäl funderare över vad som gick fel. Kanske kom inte förlusten som en stor överraskning för de som följt honom. Det ett och ett halvt år långa uppehållet sedan TKO-vinsten över Glen Tapia, och den oförklarliga splittringen med forne tränaren Ann Wolfe, var givetvis två stora frågetecken inför detta mötet. Vi får hoppas att ”Kirk” återhämtar sig, och så snart som möjligt är tillbaka i ringen.

Detta var en stor seger för Álvarez, vars sanslösa precision blev det som fällde avgörandet. Inte mindre än 58% (!) av hans totalt 150 slag träffade målet. Nu väntar uppladdning inför karriärens nästa drabbning, vilken spås gå av stapeln i höst mot Miguel Cotto. Framgångssagan fortsätter för den unge mexikanen, vars karriär vi med glädje kommer fortsätta att följa.

“This was one of the best knockouts of my career,” sa Canelo efter fighten. “He came out with a little bit of a different style than I was expecting, but I was able to adjust and get the knockout.”

Krig var det vi ville ha, och krig var det vi fick.

AV ALEXANDER JOHNSSON

Höjdpunkter från matchen hittar du nedan!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer