Nyhet

Inför IRFA 8: ”Vi hoppas på en sista matchning till galan”

Det är ett fåtal dagar kvar innan IRFA 8 brakar loss i Solna Hallen den 23:e maj och ett matchkort står iordningställt, bestående av fem matcher och tre amatörmatcher. Organisationen jobbar dock i skrivandes stund med att få till en sjätte match med en okänd manlig fighter.

IRFA 8 är i antågande och vi återser flera ansikten från den förra upplagan av galan. Herdem Alacabek, som gick vinnande ur sin proffsdebut under IRFA 7, går denna gång upp mot Rumen Blagovestov och Hilti Uppsalas Johannes Lundström flyttar upp från amatörklassen från förra året, där han då slog David Eriksson. Nu möter han Thomas Jessing som även han går sin första proffsmatch.

Någon som säkerligen är sugen på revansch sedan sist är Iman Darabi som förra året fick sin match inställd och aldrig tilldelades någon ny motståndare. Nu får hon en ny chans mot veteranen Simona Soukupova från England som tävlat för Invicta FC och som bäst varit rankad fyra i världen i atomvikt.

Utöver de ovannämnda så får vi även se Martin Fouda och Bilal Musa samt tre amatörmatcher. Matchkortet kan till synes både se och kännas klart men arrangören försöker dock att knyta ihop en sjätte match som i dagsläget är okänd för allmänheten, enligt Sarp Yesil, som är pressansvarig för IRFA.

– Med största sannolikhet så blir det en sjätte matchning till galan. Det är ingenting som är färdigt än men vi har fortfarande tid på oss. Om den blir av så blir det en matchning mellan två manliga fighters, säger Yesil.

IRFA 8 – 23 maj

Iman Darabi 2-0-0 möter Simona Soukupova 4-3-2

Herdem Alacabek 1-0-0 möter Rumen Blagovestov 2-2-0

Bilal Musa 2-1-0 möter Binh Son Le 3-1-0

Johannes Lundström 0-0-0 möter Thomas Jessing 0-0-0

Martin Fouda 4-5-1 möter Fenando Flores 0-1-0

 

Amatörmatcher

Seihou Fawlise möter Malik Tambe

Muroa Ghesn möter David Schneider

Jill Holmström möter Cornelia Holm

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer