Nyhet

Fransk Judo vs. MMA – Internationella MMA-förbundet ger svar på tal

I förra veckan meddelade franska judoförbundets president Jean Luc Rougé att alla judokas som lär ut MMA ska ”bannlysas” från förbundet. Nu ger IMMAFs president Bertrand Amoussou sin sida av myntet.

Enligt Amoussou så är det Jean Luc Rougé som legat bakom inte bara det här senaste utspelet, utan även beslutet att judokas inte får tävla i andra sporter än Judo, samt att dra tillbaka europamästerskapen från Glasgow efter deras samarbete med UFC.

–Det här senaste uttalandet väcker frågor om motivet bakom den här individens förföljelse av en sport som får fler och fler följare världen över, sade Amoussou, som själv är Judoka i grunden, i ett uttalande.

–Det här gör mig sorgsen som Judoka, eftersom jag vet att president Rougés åsikter inte är alla franska judoutövares. Judocoacher som undervisar MMA har funnit att den här nya disciplinen är ett sätt att utveckla sina klubbar genom att välkomna både gamla och nya tränande.

IMMAFs uttalande kom efter att det franska judoförbundets president gjort bland annat följande kommentarer till den franska tidningen L’equipe om MMA:

”De här nya fightingsporterna ser ut som att de kommer från ett tv-spel. De här killarna är dumma nog att döda varandra framför alla i en bur och de är välbetalda. Sport är inte ett krig! Vi måste kunna skaka hand och gå och ta en öl efteråt.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer