Nyhet

UFC 184: Rousey och Zingano har båda vinsten i sikte

Det bara ett par dagar kvar innan Ronda ”Rowdy” Rousey (10-0) och Cat ”Alpha” Zingano (9-0) möts för att göra upp om titeln som bantamviktsmästarinna. Båda damerna är obesegrade men om man ska tro Rowdy så är 2015 inte rätt år att utmana henne om titeln – eller någonsin.

Det bara ett par dagar kvar innan Ronda ”Rowdy” Rousey (10-0) och Cat ”Alpha” Zingano (9-0) möts för att göra upp om titeln som bantamviktsmästarinna. Båda damerna är obesegrade men om man ska tro Rowdy så är 2015 inte rätt år att utmana henne om titeln – eller någonsin.

28 februari är det dags för ännu en titelmatch att avgöras, den här gången mellan damdivisionen och bantamviktsklassens absoluta gräddhylla. Ronda Rousey, av många betraktad som den bästa kvinnliga MMA-fightern genom tiderna, ställs mot Cat Zingano som kommer ifrån en tidigare knäskada som både höll henne borta från buren i drygt ett år och kostade henne sin förra titelmatchchans. Nu har hon äntligen fått chansen igen. Mot storfavoriten Rousey som Joe Rogan självutnämnt som den MMA-fighter, kvinna som man, med bäst judoteknik inom idrotten.

Ronda: Jag kommer avsluta karriären obesegrad
Rousey själv hyser som vanligt inga tvivel på sin förmåga. Hon säger själv att hon kommer att gå segrande ur mötet med Zingano under UFC 184. Liksom alla kommande matcher i hennes karriär.

– Jag kommer att sluta min karriär obesegrad. Om 2014 var min bitch så blir 2015 min bitchs bitch. Cat har många vapen men jag är redo för allt. Jag kan avsluta henne hur som helst och kommer att göra det, säger Rousey vid en presskonferens.

Två år väntan är snart över
Cat Zingano verkar lika målmedveten nu när hon äntligen, efter en lång serie av personliga motgångar, får möta Ronda efter dryga två års väntan. Väntan säger hon har gjort henne mer förberedd än någonsin.

– Jag har fått fundera väldigt länge. På att möta henne, att stå framför henne. Jag har respekt för hennes (Rondas) talang och hennes teknik men än har jag inte sett någon tjej som kan slå mig, säger Zingano.

På lördag vet vi. Vem utav Ronda Rousey och Cat Zingano som fortfarande kan kalla sig UFC’s obesegrade bantamviktsmästarinna.

Här kan ni även följa uppladdningen inför helgen sammandrabbning.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer