Nyhet

Ken Shamrock kommer tillbaka till MMA – och möter Kimbo Slice

Bellator MMA verkar vara helt inställda på att sätta rekord i smaklösa match-ups.

Efter fem år utanför ringen återvänder nu en av MMAs stora pionjärer, Ken Shamrock, till buren vid 51 års ålder. Shamrock tävlade på UFC 1, och har sedan dess haft en lång kampsportskarriär. Hans motståndare blir Kimbo Slice, en veteran av en annan sort.

Slice gjorde sig ett namn genom att klå upp diverse utmanare i osanktionerade gatuslagsmål på youtube. Han sögs efter en tid upp av UFC och fick några matcher där, men skiftet från gatuslagsmål till MMA gick aldrig något vidare för Kimbo Slice. Den senaste tiden har han tävlat i en rad boxningsmatcher mot till synes övermatchade motståndare.

Men nu har alltså Bellator MMA beslutat att sätta upp en match mellan Slice och Shamrock. Matchen kommer att äga rum den 20 Juni, samma kväll som ett UFC-event.

Bellator-chefen Scott Coker har sagt att matchen ”kommer att bli något speciellt”, och den saken råder det nog inget tvivel om. Om det blir ”speciellt bra” är en helt annan fråga.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer