Nyhet

Mickey Rourke gör boxningscomeback

Gamla boxaren tillika seglivade skådespelaren Mickey Rourke nytänder karriären och går match mot den hälften så gamla Elliot Seymour i Ryssland ikväll, till ekot av filmen The Wrestler.

Mickey Rourke inledde sin boxningskarriär som amatör på 60-talet och drog sig tillbaka 1973 med det påstådda slutresultatet ”20 till 27 vinster och mellan 3 och 6 förluster”. Det råder dock en viss tveksamhet kring detta då bland annat hans styvfar hävdat att han faktiskt bara gick en match (vilken han ska ha förlorat) och organisationen Golden Gloves verkar inte kännas vid att han boxats för dem överhuvudtaget. Han debuterade därefter som skådespelare och medverkade i ett flertal större filmer fram till 1991 då han återvände till boxningen, med legenden Freddie Roach som tränare.

Rourkes proffsresultat landade till slut på sex vinster och två oavgjorda matcher över en treårsperiod. Nu är det alltså dags igen och Roach är tillbaka vid hans sida. Managern Maxim Kornilov är svalt optimistisk inför hans chanser.

”Med tanke på hans ålder är han i perfekt form,” säger Kornilov. ”Mickey har sparrat med unga boxare, och vi får vänta och se hur han presterar i ringen. Jag tror att han kommer att klara uppgiften på grund av hans långa erfarenhet.”

Mickeys motståndare är dock inget stjärnskott. Seymour må vara en ungtupp i jämförelse med Rourke men hans meritlista är dyster. Hans senaste vinst kom den 23 januari 2009, och följdes av åtta raka förluster. Mer information än så finns inte, knappt ens en bild.

Det finns paralleler mellan verkliga livet och filmen The Wrestler från 2008 med just Mickey Rourke i huvudrollen. I filmen spelar han en gammal brottare som krampaktigt håller fast vid sin framgång och stjärnstatus under 80-talet och man får följa honom i hans förberedelser inför en match mot sin gamla rival ”the Ayatollah”. Hur allt ska sluta återstår att se.

Tyvärr går eventet inte att se i Sverige (eller någonstans annanstans utanför arenan) men det lär dyka upp videosnuttar på internet kort efter matchen så håll ett öga öppet. Under tiden kan man se bilder från de öppna träningspassen här.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer