Nyhet

Inför Superior Challenge 11

Nu är det bara en dag kvar till Superior Challenge 11 i Axa Sports Center i Södertälje. Det bjuds på ett tungt kort med välkända ansikten och goda chanser till fyrverkerier.

Superior Challenge sätter stadigt upp några av Europas absolut största matchkort och detta event är inget undantag. I helgen kommer vi att få se en rad svenska stjärnor och flera internationella fighters, och störst bland dem är självklart Joachim Hansen som vi skrivit om tidigare.

Bland de mer intressanta matchningarna ser vi Abbe Joof mot Mohamed Sayah. Abbe är ett välkänt ansikte för de flesta kickboxningsfans, särskilt efter hans 9 minuter långa kamp mot Artur Kyshenko på Hovet i november 2009. Han har hittills hunnit gå två matcher i MMA och vunnit båda på KO i första ronden. Framför sig har han en fighter som redan gått fyra matcher bara i år av totalt fem inom en fem månaders period (av vilka han dock bara vunnit tre).

Vi kommer också att se Max Nunes i den första huvudmatchen. Endast 25 år gammal har han redan gått 13 matcher och endast förlorat två, en av dem mot Scott Askham som förra månaden mötte och förlorade mot Magnus Cedenblad i Globen. Hans motståndare är 34 år gamla Patrick Valleé från Frankrike, en match han ärligt talat borde ta hem.

Mest av allt ser vi självklart fram emot Joachim Hansens återvändande till Sverige. Vi såg honom senast på Superior Challenge 6 på Hovet i oktober 2010 då han besegrade gamla räven Sami Aziz via armbar. Han är en underhållande fighter som man bara vill se mer av, och om man är intresserad av lite vintage Hansen med bonus Musse Hasselvall kan man klicka in här och här för en resa tillbaka i tiden.

Allt som allt kommer det bli en spännande kväll och Fighter Mag kommer att vara på plats med liverapportering. Det finns fortfarande biljetter kvar så skynda dig till Ticnet.se för att säkra din plats.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer