Nyhet

Matchkort klart för UFC Fight Night Stockholm: Zombien återuppstår

Matchkortet för UFCs tredje gala i Stockholm är nu färdigställt. En av nyheterna är att ”The Korean Zombie” Chan Sung Jung återvänder till UFC efter ett drygt års uppehåll. Nyligen skrev vi om att huvudmatchen på UFC Fight Night Stockholm den 4 oktober hade offentliggjorts, och nu är hela matchkortet för den tredje Stockholmsgalan färdigt. …

Nyligen skrev vi om att huvudmatchen på UFC Fight Night Stockholm den 4 oktober hade offentliggjorts, och nu är hela matchkortet för den tredje Stockholmsgalan färdigt. Det är flera svenskar som syns på kortet, och även om det inte är någon svensk fighter som slåss i galans huvudevent så kommer vi att ha ett väldigt spännande co-main event att se fram emot, eftersom The Korean Zombie återvänder till oktagonen. Han har inte gått en match sedan han förlorade sin titelmatch mot Jose Aldo på UFC 163 den 3 augusti 2013. Den han möter är ingen mindre än Hamid ”Akira” Corassani, som kom in i UFC genom att delta i dokusåpan The Ultimate Fighter, där han gjorde ett starkt intryck på många tittare.

Hela matchkortet är som följer:

Huvudkort

– Gunnar Nelson vs. Rock Story
– Chan Sung Jung vs. Hamid Corassani
– Ilir Latifi vs. Jan Blachowicz
– Niklas Bäckström vs. Mike Wilkinson

Underkort

– Magnus Cedenblad vs. Scott Askham
– Nico Musoke vs. Alexander Yakovlev
– Dennis Siver vs. Rob Whiteford
– Cathal Pendred vs. Gasan Umalatov
– Tor Troéng vs. Krzysztof Jotko
– Mairbek Taisumov vs. Marcin Bandel
– Zubaira Tukhugov vs. Ernest Chavez

Sammanlagt är det alltså sex stycken svenskar på matchkortet, och det kommer förmodligen att bli en hel del spännande matcher på galan. Biljetter kommer enligt uppgift att släppas till försäljning den 22 augusti.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer