Jon Jones skadad – Matchen mot Daniel Cormier skjuts upp till UFC 182

I natt kom nyheten ut att Jon ”Bones” Jones hade dragit på sig en benskada och därför inte kommer vara i tillräckligt gott skick för att försvara sin titel mot Daniel Cormier som planerat på UFC 178 den 27 september. Matchen flyttas till UFC 182 den 3 januari 2015 och in på kortet kommer i stället Demetrious ”Mighty Mouse” Johnson och Chris Cariaso.

Efter all förväntan som byggts upp inför den kommande titelmatchen mellan Jon Jones och Daniel Cormier är det här helt klart ett antiklimax för många av de inblandade, och en som är extra orolig över situationen är utmanaern Daniel Cormier. Detta eftersom han var ersättare för Alexander Gustafsson som egentligen skulle ha mött Jon Jones den 27 september, och många kommer nu givetvis att ställa frågan om det inte är mer rätt att Alexander, givet att han har återhämtat sig från knäskadan, borde få gå mot Jon Jones först.

”Remember, I replaced Alexander Gustafsson (at UFC 178), so when I heard that Jon was hurt and him and Gustafsson are now on the same schedule in order to be healthy, my first question was ‘I don’t have to go behind Gustafsson again now, right?” – Daniel Cormier

Men som alla vet är UFC en business som inte låter en kassako som den här fighten ställas in, och Lorenzo Fertitta har försäkrat Daniel Cormier om att han kommer vara den första som får möta Jon Jones i oktagonen. Det kan alltså dröja ett bra tag innan vi får se Alexander Gustafsson gå en match igen om bältet.

Mighty Mouse ersätter

Tidigare har inställda huvudmatcher ibland resulterat i att UFC väljer att helt ställa in galor, men den här gången valde man att göra annorlunda, och man har plockat co-main event från UFC 177 den 30 augusti och sätter det som huvudmatch på UFC 178. Det nya dragplåstret blir alltså titelmatchen i flugvikt mellan Demetrious ”Mighty Mouse” Johnson och Chris Cariaso. Johnson kommenterade det hela på twitter tidigt på morgonen svensk tid:

Vi kan nog vara säkra på att det sista ordet inte är sagt gällande vem som först ska få möta Jon Jones, då Alexander sannolikt kommer att kampanja hårt för att han ska få matchen.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer