Nyhet

Pride FC: Steroider, Yakuza och uppgjorda matcher?

I många år har fans spekulerat i hur utbrett steroider var under PRIDEs storhetstid. Att se det svart på vitt i ett kontrakt kan bevisa en gång för alla att användningen av steroider var utbredd i organisationen.

Det har förekommit mycket rykten och fighters har själva gått ut och pratat om sin användning av prestationshöjande preparat men att se det svart på vitt borde tysta alla spekulationer.

Enson Inoue, Shooto och PRIDE veteran (1-0 UFC) har postat vad man tror är ett utdrag från hans PRIDE avtal och som man kan se nedan inte är tvetydigt någonstans. Man kan bland annat läsa:

Illegal use of Narcotics

”Performance enhancing stimulants of steroid based family are specifically excluded from the scope of the test”

I lekmannatermer innebär det att PRIDE FC inte letade efter steroider. I teorin kunde en fighter i PRIDE använda steroider utan att oroa sig för att åka fast. Det betyder inte att steroider var okej eller att fighters skulle använda dem men det avskräcker onekligen inte heller.

En annan aspekt som är vida omtalad när det gäller PRIDE är dess kopplingar till Yakuza (den organiserade brottsligheten i Japan). Inoue har själv fått stå till svars och blivit anklagad för att vara ansluten till Yakuza.

En tredje aspekt när man resonerar kring vilken kritiken var mot PRIDE FC är att matcherna ansågs uppgjorda.

Inget av det ovan kanske är en uppenbarelse för den som följt MMAns uppgång och fall i Japan men det kanske är spiken i kistan vad gäller spekulationerna kring hur stor roll steroiderna spelade i matcherna i PRIDE FC.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer