Nyhet

Nate Diaz i fortsatt konflikt med UFC och hans manager Mike Kogan ger sig nu in i bråket

Det är ingen hemlighet att UFC lightweight fightern Nate Diaz är missnöjd med sitt avtal med UFC. Han har skrivit på ett nytt avtal men är inte nöjd med villkoren. Hans manager, Mike Kogan, tar strid mot Dana White på nätet.

Diaz står utanför UFC sedan fem månader tillbaka och vill ha ett bätte avtal men UFC har inga starkare incitament att få tillbaka Diaz.

Diaz (17-9 MMA, 12-7 UFC) har tackat nej till matchförslag och han har kommunicerat sitt missnöja via sociala medier. Diaz var en gång utmanare om UFC-titel och han vann The Ultimate Fighter 5 men står nu utanför och kikar in in den organisation han har avtal med men som fortsatt utan honom.

Dana White:

”Nate kan göra vad han vill. Vem bryr sig, han är vuxen. Sitt utanför så länge du vill, sitt utanför resten av din karriär.”

White har också nyligen gått ut med att det inte kommer bli några omförhandlingar gällande Diaz avtal.

”Det här är inte något som behöver redas ut. Man är under kontrakt när man skrivit på. Han (Nate Diaz) har ett avtal. När han är redo att gå match, så kan han göra det. Killen tjänar bra pengar. Han tjänar riktigt bra pengar. Det beklagansvärda i sammanhanget är att han gör varken till eller från för UFC. Hans bror, Nick Diaz, gör det men inte Nate…han drar inte in några större pengar för UFC”

Efter att White gått ut och sagt att Nate Diaz inte gör varken till eller från för UFC reagerade Diaz Manager, Mike Kogan, och gick ut på Twitter för att konfrontera White och jämföra tittarsiffror som visst visar att Diaz får höga tittarsiffror när han går match.

White svarade på Kogans Twitter:

”Lyssna, om Nate Diaz var ”den” killen, så hade vi löst detta på en minut. De som gör skillnad, det är de killarna som drar in stora pengar. Han (Diaz) är 1-3 i sina fyra senaste matcher. Han är 1-3. Han är inte i närheten av en titelmatch. Han har aldrig vunnit en titel och han göra varken till eller från.”

Enligt White var det när Diaz träningsparter sedan länge och teamkamrat, Gilbert Melendez, signade nytt avtal med UFC i februari som Diaz blev missnöjd.

”Det var när vi signade (Gilbert) Melendez som Diaz blev missnöjd. Det var när hans partner fick hans kontrakt som Diaz blev missnöjd.”

”Han (Diaz) har ett kontrakt han just signat. Jag vet att han tränar med Melendez, men Melendez är en av topp-killarna i världen. Han är rankad som den bästa och han står först i kön för en titelmatch. Han är före detta världsmästare. Nate har inget i närheten på sitt cv och han är 1-3 i sina senaste matcher.”

Nate Diaz bad om att få bli släppt från sitt avtal bara dagarna efter att Melendez signat sitt avtal. Mike Kogan räds inte att ta till orda:

”Detta är inte Kina. Bara för att du säger vad du tycker kommer inte Dana Whites armé till ditt hus, tar dina barn och kör dig till poolhuset. Tito Ortiz drog sig tillbaka från UFC och gud vet vad han har gjort. Vårt jobb är att träna hårt, komma och gå matchen. Det är det Nate gör och jag tror inte någon kan ifrågasätta det.”

White har ett lite annat perspektiv:

”Du Kogan, din skitstövel. Om inte Nate lyssnat på dig så hade han inte varit i den här situationen. Sluta förstöra ungdomars karriärer skitstövel.”

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer