Nyhet

Conor McGregor nästa stora stjärna? Dana White: ”Han påminner om Ronda Rousey”

Conor McGregors stjärnstatus är svår att förneka, särskilt efter UFC-galan i Dublin i lördags. McGregor gjorde stort intryck under galan och efteråt jämförde Dana White honom och hans ambition med Ronda Rouseys.

Dana White:

”Jag skulle vilja att han slappnar av lite. Jag gillar att han är så ambitiös. Han behöver bara slappna av lite. Jag älskar vad han säger. Jag säger bara detta, han påminner mig om Ronda Rousey. Han och hans vision påminner mig om Ronda Rousey.”

När Dustin Poirier vann över Diego Brandao på UFC 168 var det enda folk kom ihåg att Brandao hade hotat att sticka en kniv i nacken på Poirier under invägningen. Men när Conor McGregor slog Brandao i lördags så ville alla svepa den irländska flaggan över axlarna, dansa arm i arm och dricka Guinness. Plötsligt handlade allt om Irland och framförallt om Conor ”The Notorious” McGregor.

Dana White menar att McGregor har ”det”. White och all media tog sig till Irland för att inte missa när McGregor som är rankad 12:a i featherweightklassen gå upp i UFC-buren, inför sin galna hemmapublik som fullkomligt älskar sina hemma-fighters och i synnerhet McGregor. Ljudnivån nådde 111 decibel vilket är rock konsert nivå. Konserten har förstärkare, McGregor har landsmän.

Mycket tack vare McGregor och allt uppsnack under veckan innan så blev lördagens gala den största i UFC Fight Pass historia.

Dana White:

”Ikväll var en stor kväll för Fight Pass. Det var det mest sedda undercardet någonsin på Fight Pass och den mest sedda galan i stort som vi gjort.”

Conor McGregor sade efter matchen att han och hans teamkamrater från Irland inte är är här för att ta del av UFC utan för att ta över. Under presskonferensen tittade han upp mot Dana White på podiet och sade halvt skämtsamt halvt allvarlig:

”Innan du vet ordet av stå står det en irländsk kille där och pratar. Det är precis som jag har planerat.”

White kommer inte lämna över rodret till en irländare i första taget men White ser däremot potentialen i UFC på Irland:

”Bokstavligen varenda fighter i UFC säger till mig att de vill fightas på Irland nu. Alla vill fightas på Irland”

McGregor kan eller så kan han inte slå ut varenda feathweight fighter i UFC men han är garanterat trashtalker nummer ett. Dustin Poirier fick smaka på det irländska munlädret efter att han gått ut och snackat om McGregor:

”Min nästa match blir min elfte i UFC och det skulle bli hans (McGregors) fjärde. Med det sagt så är jag en fighter och jag vill inte själv välja vem jag ska möta. Om jag fick välja skulle jag slåss för bältet. Men jag kan inte luta mig tillbaka och säga att jag vill möta Aldo, Mendes eller Cub. UFC kommer göra som de vill. Som fighter vill jag ge McGregor stryk för att han snackar så mycket. Jag gillar inte det. Jag jobbar hårt och jag tar det här väldigt seriöst. Det här är mitt liv och det vore ett nöje för mig att slå en kille som tror så mycket på sig själv som han (McGregor) gör.”

”Utöver att min brottning och Jiu-Jitsu är bättre så tror jag att min boxning och kickboxning är bättre än hans. Han bara snackar mycket och får mycket publicitet. Bra för honom men jag vill bara slå honom. Som jag sade, det här är mitt liv och alla utmaningar som denna eggar mig.”

McGregor gav svar på tal:

”Det vore perfekt för mig. Hans teamkamrat, Cole Miller, drog sig ur. Du försöker övertyga mig om att Dustin Poirier, Nik Lentz, båda topp-tio killar utan matcher inbokade inte visste om Coles skada? Det borde vetat innan UFC visste. Ändå ingenting. De satsade inte på detta. Det är möjlighet att gå main-event, det är ett stort, stort event. Ändå, inte ett pip från dem”

”Så jag vet att han inte vill möta mig. Han kan låtsas att han vill och skicka tweets och det ena med det andra. Vi kör. En efter en, jag tar dem alla.”

Poirier (16-3 MMA, 8-2 UFC) är som sagt game och gick sin senaste match mot svenske Hamid Akira Corassani på UFC The Ultimate Fighter Nations Finale i april i år. En match han vann på TKO tidigt i rond 2.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer