Nyhet

Ny motståndare för Ana Julaton på One FC i Dubai

Ann ”Athena” Osman tar skadade Irina Mazepas plats och möter världsmästarinnan i boxning Ana ”The Hurricane” Julaton på ONE FC 19 den 29 augusti i Dubai.

Matchen blir Julatons andra MMA-match. Julaton som har rötter både i USA och Filippinerna är den forna IBF och WBO Super Bantamweight mästarinnan i boxning vilket ger henne en stor fan base över hela världen. Julaton gjorde sin MMA-debut på ONE FC 15 ”Rise of Heroes” i Manila mot Aya Saeid Saber. Julaton är känd för sina tunga men snabba händer och hon utnyttjade det väl mot Saeid Saber och vann debuten på TKO i den tredje ronden.

Från början skulle Julaton mött Irina Mazepa (0-0 MMA) men ryskan var tvungen att dra sig ur på grund av en skada hon ådragit sig under träning. Ann Osman som tar Mazepas plats är Malaysias första kvinnliga MMA-fighter. Hon har gjort sig ett namn på den lokala fightingscenen genom att ha vunnit flera thaiboxningsturneringar och titlar. Osman gjorde sin MMA-debut mot Sherilyn Lim på ONE FC 11 ”Total Domination” i oktober 2013. Det blev en av kvällens mest spännande matcher där Lim drog det längsta stråt och vann på delat domslut.

De båda var bokade för re-match på ONE FC 14 men matchen ställdes in då Lim låg 2 kg över matchvikten. Nu har Osman väntat i nio månader på att få revansch på förra prestationen och den 29 augusti är det alltså dags på ONE FC 19 i Dubai.

Main event i ONE FC 19 blir en titelmatch i welterweight mellan Nobutatsu Suzuki och utmanaren Ben Askren som är före detta titelhållare i Bellator.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer