Martin Svensson om matchen på The Zone FC – Warriors

Intervju med Martin Svensson från Frontier MMA, Malmö om insatsen i lördags på The Zone FC – Warriors.

Du gjorde en felfri insats i lördags med en perfekt utförd gameplan. Håller du med?
– Ja, allt gick som planerat. Det är första gången det gör det så bra, sa det är en av bitarna jag är mest nöjd med från matchen.

Det kändes som om motståndaren blev allt tröttare vad matchen gick och mer och mer frustrerad. Upplevde du samma sak?
– Ja, när han började hoppa guard visste jag att jag hade honom.

Är det inte lätt att bli för ivrig och vilja gå in och försöka avsluta matchen i något skede när man känner att man har ett övertag?
– Jo, men som tur var hade jag min corner som skrek som galningar att jag skulle lugna mig när de märkte att jag började bli ivrig. När han i första ronden skrattade och lyfte på armarna efter jag träffat med en spark, kände jag en extra stark adrenalin pump och tänkte hoppa på honom men då hörde jag Cole och de andra skrika att jag inte skulle bry mig vilket var tur eftersom jag lugnade ner mig då.

Du visar en stor mognad i din fighting trots att du är relativt ung, har det kommit med erfarenheten av att du gått ett antal matcher eller är dina tränares och coachers förtjänst?
– Både och, lite kommer med matcherfarenhet men det mesta är Bobbys förtjänst, han har hjälpt mig mycket med det mentala oh rutiner han har verkligen gjort ett bra jobb dar. Jag själv tycker jag är lite snurrig och vimsig, men han har hjälpt mig att vara fokuserad inför matcher. Mina första matcher kommer jag inte ihåg något ifrån. Men från denna matchen kommer jag ihåg allt.

I titelmatchen mot Vieira då du förlorade kändes som om du inte trodde på dig själv, att där fanns en gnutta av tvivel. Var det så? Hade matchbilden sett annorlunda ut om du mött honom idag?
– Det är sant det fanns en gnutta tveksamhet det var mycket nytt och mycket press inför den matchen. Om jag hade mött honom idag, sarskilt efter denna matchen i lördags hade matchbilden sett helt annorlunda ut. Då hade matchen mot Vieira varit en repris av matchen mot Mauro.

Var ser du dig om några år, vad har du för drömmar och visioner?
– Om några år ser jag att jag har ett kontrakt med en större organisation i Japan och kan göra detta på heltid, bara träna, äta och sova. Det hade varit något.

Det faktum att du bara väger 66 kg och ser så stor ut har gjort dig omnämnd även på internationella fightingsidor, hur ser du på din kropp och din vikt, är det en viktklass du kommer att fortsätta tävla i?
– Absolut! Internationellt är jag inte sarskilt stor i min viktklass. Titta på Brown och Aldo de är riktigt stora.

I lördags var det en uppenbar fördel att ha räckvidd. Finns det några nackdelar med att vara lång?
– Ja det blir lite svårare med koordination och man blir lite svagare och har inte lika mycket muskler.

Vad är det som händer i träningslokalen i Rosengård, Malmö. Vad är det som gör dig så bra?
– Det är Bobby, Cole och mina andra träningspartners som hjälper mig, jag pressas varje träning. Jag har mycket bra folk runtomkring mig som hjälper mig.

En proffsfighters liv är inte så glamoröst som många kan tro. När tror du att du kan börja försörja dig på heltid på fighting? Ser du det som en framtida karriärmöjlighet?
– Hoppas gör jag, jag Är en väldigt enkel människa så jag behöver inte så mycket så nog ska det gå att leva på en dag. Om tre år måste det gå.

Vad gör du idag förutom att träna och tävla?
– Är med min familj, jobbar och spelar tv-spel.

Vad längtar du efter mest just nu?
– Mammas mat.

Intervju med Martin Svensson från Frontier MMA, Malmö om insatsen i lördags på The Zone FC – Warriors.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer