Intervju med August Wallén

August Wallén gick titelmatch i mellanvikt på The Zone FC – Warriors. Här följer en kort intervju med honom.

Hur känns det idag när du fått lite perspektiv på det hela?
– Det känns bra. Det var första gången någonsin som jag fått ut i match det som jag kan på träning. Jag kommer ”mindmappa” hur jag kände mig denna gång för framtida matcher.

Du var effektiv och avslutade matchen på knappt en minut, hade du tränar på att försöka avsluta matchen så fort som möjligt eller var du förberedd på en lång kamp?
– Jag hade tyvärr dåliga förberedelser rent fysiskt och var reda för att gå tiden ut och aldrig sätta muskler mot muskler. Matchbilden blev alltså tvärtemot vad jag planerade för.

Det kändes som om du var mycket mer avslappnad denna gång än tidigare, vad är den stora skillnaden till tidigare gånger?
– Dels så berodde avslappningen som sagt på att jag inte ville göra slut på energi i onödan. Sedan har jag jobbat mycket mentalt med just med målet att få ut i match det jag kan prestera på träning.

Vilka tankar fanns i ditt huvud i omklädningsrummet och precis innan match. Vad tänker man i en sådan situation?
– Normalt så är jag väldigt nervös och har fullt upp med att se till att jag stannar kvar mentalt och inte tappar greppet men denna gång var annorlunda. Jag bestämde mig för att jag skulle gå ut, släppa loss och göra min grej.

Vad betyder det för dig att vinna titeln?
– Visst är det kul, men för mig är det viktiga att kunna tävla och jag är tacksam för varje match jag kan gå.

Vem ser du som eventuell motståndare i framtiden som utmanare av bältet?
– Jag tycker att Zone nu skall börja snegla på Europarankingen och plocka in rankade motståndare till titelmatcherna. Det kommer att bli tufft men är rätt väg att gå. Får bara hoppas att jag får ut det nästa match också…

Det gick otroligt bra för Gladius MMA på galan och killarna såg ut att ha tagit sin fighting till nästa steg. Vad är nyckeln bakom er framgång?
– Ja det gick ju väldigt bra. Vi har ett bra koncept och vi tränar väldigt hårt och målmedvetet. Det kommer man långt med så klart. Men det viktigaste är att vi har så kul tillsammans. det är verkligen roligt att gå till träningen varje gång och jag surar alltid när jag missar en träning.

Kritiker anser att Gladius killar blir för lättmatchade, vad anser du om det?
– Det är ju både sant och falskt. Tre av killarna (Keso, Victor och i synnerhet Tommy) hade det tufft i alla fall i början av matcherna. Tommy fick ju rejält med stryk innan han lyckades avsluta och hade inte Keso och Victor fått ner sina killar så vet man aldrig hur det hade gått. En som såg ut att ha det väldig lätt var Max och hans kille ställde ju också upp på tre dagars varsel. Men det var ju Max debut, vad begär man egentligen då? I mitt fall så är det svårt. Chris är en bra fighter och hade ju 13 matcher med sig i bagaget mer än dubbelt så många som jag, men när jag nu lyckades prestera efter min faktiska förmåga så hade han inte mycket att sätta emot. Är jag väl förberedd och har huvudet med mig kan jag möta vem som helst, om inte så är bilden en helt annan. Sedan har man ju lagen att ta hänsyn till…

Nu ska du iväg till Thailand för att coacha på thai VM. Finns det inte risk med att bränna ut sig med det engagemang du har och visar för sporten och dina fighters?
– Jo det är klart men det är ju detta som egentligen är det roliga. Politiken är ett nödvändigt ont. Jag vill egentligen syssla med själva idrotten och jag kommer att arbeta för att lägga den mesta av min tid på den i framtiden.

Vad längtar du mest efter just nu?
– Ledigt…

August Wallén gick titelmatch i mellanvikt på The Zone FC – Warriors. Här följer en kort intervju med honom.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer