Musse Hasselvall

Musse Hasselvall

Sveriges bäst klädda TV-profil, skådespelare, regissör, kampsportsprofil och programledare.

Alla medarbetare

Inlägg av Musse Hasselvall

Krönika

Fighterprestige

Det fanns en period i början av svensk SW, BJJ och MMA när det fanns ett mantra både tränare och elever upprepade som att det vore lösningen på allt. Det var inte bara receptet på bra och trevlig stämning på klubben utan det var även vägen till framgång och utveckling. Vi brukade säga att det var av största vikt att man körde ”prestigelöst” vid all form av sparring, vare sig det var situationsbunden eller fri sparring. Ambitionen var bra men det var få, om ens någon, som levde upp till det.

Krönika

Förlåt tjejer, jag var så ego

Min första kontakt med kampsport var judo och jag var sju eller åtta år när jag körde mitt första pass i Nacka judoklubb. Blev ihopparad med en tjej som var ett år yngre men dubbelt så stor. I ärlighetens namn ska jag nog egentligen inte ens kalla henne stor, det var snarare jag som var väldigt liten. Och egentligen blev vi nog inte ihopparade. Hon tog mig.

Be inte om ursäkt

När jag regisserade Petters första musikvideo ”Vinden har vänt” för 15 år sen minns jag hur jag tjatade till mig ett Pancrase (MMA) tema med Omar Bouiche och Martin Lidberg. Och tjata gjorde jag väldigt framgångsrikt för den blev av. Men tyvärr tjatade jag av fel anledning. Det var min egen ”Vinden har vänt” jag höll på med utan att förstå det själv. Men som det var då var jag i min enfald övertygad om att Petter skulle återkomma inom ett år och säga att jag hade rätt. MMA är världens häftigaste sport. Men Petter dök inte upp. Vi gjorde heller inga fler musikvideos tillsammans. Istället gick det rykten om att det jag egentligen hade gjort var en påkostad instruktionsvideo på hans bekostnad. Men så var inte fallet. Vem hade i så fall köpt den? För det visade sig att vinden inte vände på många år.