Nyhet

Kommande MMA-evenemang: vad du ska hålla utkik efter

Mixed Martial Arts (MMA) är en sport som fortsätter att växa i popularitet över hela världen, och Sverige är inget undantag. Under de kommande månaderna kommer flera spännande MMA-evenemang att hållas både i Sverige och internationellt. Här är en snabbtitt på några av de matcher och evenemang du inte vill missa.

För de som gillar att satsa på MMA finns det ofta förmånliga insättningsbonusar tillgängliga hos olika spelbolag. En insättningsbonus är en typ av erbjudande där spelbolaget matchar din första insättning upp till ett visst belopp, vilket ger dig extra pengar att spela för. Detta kan vara ett bra sätt att öka dina vinstchanser, men det är viktigt att läsa igenom villkoren noggrant, eftersom det ofta finns omsättningskrav som måste uppfyllas innan bonusen kan tas ut. Oavsett om du är ett hängivet fan eller en nybörjare, finns det mycket att se fram emot under de kommande månaderna. Från stora galor i Sverige till internationella höjdpunkter – MMA fortsätter att leverera oförglömliga ögonblick.

AFN 7 – den 29e juni 2024

AFN (Allstars Fight Night) har verkligen satt ribban högt sedan deras debut för drygt ett år sedan. Genom sex framgångsrika galor har de cementerat sin position som en kraft att räkna med. Med en imponerande skara unga talanger, däribland den uppåtgående stjärnan Liam Pitts, är det tydligt att AFN har ögonen på framtiden. Deras senaste förvärv, Wolf Fight Promotion, förstärker AFNs ställning och för att ytterligare öka spänningen och ge fansen något att se fram emot, har AFN tagit ett steg genom att utmana konkurenten FCR (Fight Club Rush) till en tävling mellan deras främsta atleter. Om det blir av är osäkert, men vad som är säkert är att AFN 7 kommer att bli en bra gala och organisastionen har planerat in galor även den 31a augusti, 26e oktober och 28e december. Mer information här.

BoB 11 – den 7e september 2024

Efter en imponerande comeback under hösten 2021 är UFC-veteranen Andreas ”Real Steel” Ståhl redo för ännu en utmaning – att försvara sin welterviktstitel i Battle of Botnia (BoB)! Detta blir en historisk händelse då det blir den första stora MMA-galan som hålls i Skellefteå. Arrangören har lovat en spektakulär upplevelse utöver det vanliga för alla fans och åskådare. Ståhl, som började sin proffskarriär 2009, har imponerat med nio raka segrar innan han tog steget till UFC. Trots tuffa matcher mot namn som Gilbert Burns och Santiago Ponzinibbio har han visat att han har vad som krävs för att hålla sig i världens ledande MMA-organisation. Efter ett tvåårigt uppehåll återvände Ståhl till Superior Challenge 23 och kunde säkra welterviktstiteln. Därefter fortsatte han sin segersvit genom att vinna den vakanta welterviktstiteln i BoB. Hans senaste match var en kort affär då han avslutade Kirill Medvedovski på bara tolv sekunder i sitt första titelförsvar. Nu ser vi fram emot att få veta vem som blir Ståhls motståndare i nästa titelförsvar, och spänningen är på topp inför den stora matchen den sjunde september. Mer information här.

Fight Club Rush 21 – den 7e september 2024

Fight Club Rush (FCR) fortsätter att vara en viktig motor för svensk MMA, och förväntningarna är höga inför FCR 21 som går av stapeln den 7 september 2024. Sedan starten har Fight Club Rush blivit en välkänd och uppskattad plattform för både nya och etablerade MMA-fighters, och deras senaste evenemang var inget undantag. Organisationen strävar efter att lyfta fram svensk talang och har hjälpt många fighters att ta steget till större internationella arenor. Varje gala är ett bevis på den höga standard och professionalism som präglar FCR. Mer information här.

Superior Challenge 27 – 30e november 2024

En av de mest efterlängtade händelserna på den svenska MMA-scenen är Superior Challenge 27, som äger rum i Stockholm i november 2024. Superior Challenge är en av Europas största MMA-organisationer och har en lång historia av att anordna högklassiga evenemang. Denna gång kommer fansen att få se flera av Sveriges mest lovande fighters ta sig an internationella motståndare. Mer information här.

Internationella MMA-höjdpunkter

UFC Saudi Arabia – den 22a juni 2024

Vi kan förvänta oss en explosiv match när Khamzat Chimaev och Robert Whittaker möts på den kommande UFC i Saudiarabien den 22 juni. Khamzat gjorde sin senaste match i UFC 294 där han gick upp till mellanvikt och mötte den före detta welterviktsmästaren Kamaru Usman. Efter tre hårda ronder var det Khamzat som vann genom majoritetsdomslut. Segern gav Khamzat en topposition i mellanviktsrankingen, trots att han inte har besegrat några rankade mellanviktare i UFC. Matchen mot Whittaker kommer att bli Khamzats första riktiga prövning i divisionen och kommer att visa om han är redo att utmana om bältet. Chimaev är en av UFCs största stjärnor, men hälsoproblem och svårigheter med att resa till USA har bromsat hans framsteg i oktagonen. En seger över tredjerankade Robert Whittaker, som bara har förlorat mot Israel Adesanya och Dricus du Plessis i mellanvikt, skulle säkra Khamzats nästa titelchans och ge hans karriär ny fart. Läs mer här.

UFC 303 – den 30e juni 2024

UFC 303, som äger rum den 30 juni 2024, är en av årets mest efterlängtade händelser inom MMA. Huvudmatchen på denna gala kommer att vara en explosiv kamp mellan Conor McGregor och Michael Chandler. McGregor, en av sportens största stjärnor, gör sin efterlängtade återkomst till oktagonen och möter Chandler, känd för sin hårdslående stil och aggressiva taktik. Utöver detta spännande möte kommer Jamahal Hill att ta sig an Carlos Ulberg. Hill, som snabbt har klättrat i rankningarna (men som förlorade sin titel mot Alex Pereira under UFC 300), står inför en tuff utmaning mot Ulberg, en dynamisk fighter med imponerande färdigheter. UFC 303 lovar att leverera högklassig underhållning och oförglömliga ögonblick för alla MMA-fans. Läs mer här.

Cage Warriors 174 – den 20e juli 2024

Den 20 juli 2024 kommer Cage Warriors att hålla en spännande gala i London, som lovar att bli en av årets höjdpunkter inom europeisk MMA. Två av de mest efterlängtade matcherna på denna kväll inkluderar en kraftmätning mellan James Webb och Yannick Bahati. Webb, en tidigare mellanviktsmästare, kommer att möta Bahati, känd för sin explosiva stil och knockoutkraft. Dessutom kommer Jamie Richardson att ta sig an Rafael Aronov i en match som förväntas bli en intensiv kamp mellan två strikers med mycket att bevisa. Båda matcherna har potential att bli kvällens höjdpunkter, och fansen ser fram emot en kväll fylld av action och dramatik. Läs mer här.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer