ArtikelNyhet

Superior Group presenterar stolt Superior Academy

Ett nytt evenemangskoncept och amatör-liga som syftar till att utveckla och stödja svenska och nordiska amatörfighters. Denna satsning kompletterar proffsgalan Superior Challenge och erbjuder atleter en tydlig väg från amatörnivå till den professionella MMA-scenen och vidare till världens största organisationer, en resa som över 50 atleter har gjort med Superior Challenge som språngbräda.

Med fokus på att skapa tävlingsmöjligheter för fighters och vidareutveckla den svenska MMA-scenen, ser Superior Academy till att amatöratleter får en trygg plattform att växa på och den erfarenhet de behöver för att nå toppen.

Som en solid grund för svensk MMA har Superior Challenge under 16 år arbetat för att bygga svensk MMA och skapa förutsättningar för svenska MMA-atleter. Historiskt sett har organisationen varit en språngbräda för över 50 atleter som har gått vidare till de största MMA-organisationerna i världen, såsom UFC och PFL/Bellator. Eftersom Superior Challenge främst är en hemmaarena för den professionella eliten har man endast kunnat inkludera ett fåtal atleter som befinner sig i tidigare skeden i karriären. Med lanseringen av Superior Academy kan organisationen nu erbjuda matchmöjligheter till atleter på alla nivåer och skapa en utvecklingsplattform för amatörer med en tydlig karriärstrappa mot proffs.

Superior Academy kommer att stärka den svenska MMA-scenen genom ett antal evenemang per år med fokus på amatörfighters. Evenemangen kommer främst att bestå av matcher i amatör-MMA klass A och B med inslag av en och annan proffsmatch och amatörtitlar med bälten i respektive viktklass. Superior Academy-evenemangen kommer att drivas parallellt med Superior Challenge-galor som även fortsättningsvis kommer att fokusera på den professionella eliten i Norden.

”Andres Viracca har varit den drivande kraften bakom Superior Academy och utses till ansvarig person för projektet. Med sitt stora engagemang och passion för sporten kommer han att spela en nyckelroll i att förverkliga vår satsning med att utveckla den svenska amatör-scenen”, förklarar Babak Ashti, grundare av Superior Group.

”Vi har en tydlig vision för svensk MMA och hur vi kan lyfta nästa generations proffsstjärnor och nu kan vi äntligen sjösätta Superior Academy. Att göra det här tillsammans med Superior Challenge är en dröm som går i uppfyllelse för mig. Det här blir en arena för lovande MMA-talanger inom A- och B-klass och de som är i tidigt skede i sina proffskarriärer, som nu får en ny stor plattform att fightas på”, säger Andres Viracca, Head of Superior Academy.

Mer information samt datum för Superior Academy 1 kommer att presenteras inom kort. Superior Group ser fram emot att vidareutveckla svensk MMA och skapa nya möjligheter för framtidens stjärnor inom sporten.

Fakta Superior Challenge
Superior Challenge är en av Europas äldsta MMA-organisationer etablerad 2008 och norra Europas största MMA-gala, vars vision är att producera högkvalitativ underhållning för entusiaster, en trygg plattform för atleter, och en högkvalitativ produkt för partners

Organisationen har varit en katapult för 51 atleter till UFC och PFL/Bellator och är därmed den största exportör av internationella MMA-atleter i Europa. Superior Challenge har som huvuduppgift att bygga svenska hjältar och framtidens MMA-stjärnor.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer