ArtikelNyhet

Inför ONE Fight Night 7: Lineker vs. Andrade 2

Helgen inleds med en storsatsning från ONE. John Lineker och Fabricio Andrade möts igen, den starkast lysande thaiboxningsstjärnan i sin generation försvarar bältet, på underkortet ser vi dessutom ett norska grapplingfenomen. Här kommer uppvärmningssnacket, fullständigt kort, sändningstider och filmklipp på höjdpunkter.

UFC-veteranen John Lineker har hållit till i ONE sedan 2019, där han ordnade fyra raka avslut tills han stötte på den unga stigande stjärnan Fabricio Andrade. Det såg ut som att Andrade var på väg att ta bältet och i tredje ronden fick Lineker ett stenhårt knä i magen, när han vacklade råkade Andrade landa ett uppföljande knä i skrevet. Matchen stoppades och blev ”no contest”. Somliga tittare menade att Lineker filmade i klass med fotbollsspelaren Neymar och tog chansen att slippa fullfölja matchen. Här kan du ta en titt och avgöra själv.

Osmickrande nog är Lineker personen som missat vikt flest gånger i UFC:s historia – fem gånger. Inför mötet i höstas med Andrade missade Lineker vikten igen och straffades med att fråntas bältet. Helgens huvudmatch lär bli blixtrande, Lineker kallas ”Hands of Stone” av god anledning medan långa Andrade också är en flitig avslutare som gärna siktar mot kroppen. Om inte Andrade råkat landa slaget under bältet mot Lineker hade han haft tre raka avslut genom knän och sparkar mot torso.

TOPPNAMN UR THAIBOXNINGSVÄRLDEN
Ytterligare en titel står på spel. Det unga underbarnet Tawanchai ska för första gången försvara thaiboxningstiteln. Han har precision, power och ser lika obesvärad ut som om han väntade på bussen. Motståndet utgörs av turkryska Jamal Yusupov, som är obesegrad i sina tre matcher i ONE och har en farlig vänsterhand.

På samma kort ser vi också rutinerade Saemapetch, senast vi såg honom fick han revansch mot Rittewada. Första mötet blev Saemapetch knockad, men den här gången dundrade han in med en vänster som släckte ljuset. Den här gången möter han kinesen Zhang Chenglong som länge bott i Thailand och mött thaiboxningslegendarer, men haft det motigt i ONE. Chenglong har fem raka domslutsförluster, dock flera jämna matcher.

En annan potentiell höjdpunkt på huvudkortet är Eko Roni Saputra, som de sju senaste MMA-matcherna avslutat sina motståndare i första ronden (!). Personen som fått i uppdrag att försöka stoppa hajptåget är Danny Kingad, som länge huserat i MMA-flugviktens topp.

GRAPPLINGESSET FRÅN HAUGESUND
I grapplingsammanhang älskar ONE att mer eller mindre missmatcha BJJ-stjärnor mot gamla gardet från andra discipliner, och de unga BJJ-lejonen krossar motståndet (såsom Ruotolo-brödernas framfart, när Musumeci dominerade Imanari eller varför inte när Musumeci gjorde permanent mos av motståndarens knä). Den här gången ska meriterade BJJ-svartbältet Danielle Kelly möta rutinerade judokan och svartbältet Ayaka Miura.

Grapplingtittare får ytterligare en godbit på underkortet. Norges stolthet Tommy Langaker, som nyligen fixat en domslutsvinst mot självaste Renato Canuto efter ett ösigt möte. Den här gången ställs han mot sambovärldsmästaren Uali Kurzhev, om Tommy har en bra dag på jobbet kan han kandidera till en titelchans mot Kade Ruotolo.

FULLSTÄNDIGT KORT OCH SÄNDNINGSTIDER
Galan arrangeras i thaiboxningens hjärta, Lumpinee-stadion i Bangkok, men sändningstiderna försöker charma den amerikanska publiken. Det är dåliga nyheter för svenska tittare, som normalt brukar kunna hålla ett öga på ONE från lunchtid. Klockan två på natten mellan fredag och lördag börjar sändningen på Amazon Prime. I många regioner kan galan ses gratis på ONE:s kanal på YouTube samt sajten watch.onefc.com.

Huvudkort
MMA, bantamvikt, titelmatch – John Lineker vs. Fabricio Andrade
Thaiboxning, fjädervikt, titelmatch – Tawanchai PK. Saenchai vs. Jamal Yusupov
MMA, fjädervikt – Martin Nguyen vs. Shamil Gasanov
Grappling, catchvikt – Danielle Kelly vs. Ayaka Miura
MMA, flugvikt – Eko Roni Saputra vs. Danny Kingad
Kickboxning, bantamvikt – Saemapetch Fairtex vs. Zhang Chenglong
Kickboxning, lätt tungvikt – Andrei Stoica vs. Francesko Xhaja

Underkort
MMA, atomvikt – Linda Darrow vs. Victoria Souza
Grappling, lättvikt – Uali Kurzhev vs. Tommy Langaker
MMA, stråvikt – Adrian Mattheis vs. Ze Lang Zha Xi

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer