ArtikelNyhet

Inför UFC Fight Night 217: Strickland vs. Imavov

Efter en månads uppehåll börjar UFC skruva upp temperaturen inför jubileumsåret – under 2023 blir UFC en 30-åring. Året inleds med ett högoktanigt möte i lätt tungvikt, toppnamn i bantamvikt, en veteran som matas med morgondagens stjärna ur Nurmagomedov-klanen, med mer. Här får du koll på galan, fullständigt kort och sändningstider.

Galans huvudmatch har varit otursförföljd. Nassourdine Imavov skulle möta Kelvin Gastelum, första inbokade dejten slutade med att Imavov fick visumstrul. I veckan tvingades en skadedrabbad Gastelum att dra sig ur, och sjunderankade Sean Strickland rycker in med kort varsel och kompromissen blir att mötet sker i lätt tungvikt, inte mellanvikt.

Under 2022 halkade Strickland ur vinstkolumnen efter sju raka vinster. Nu tar han chansen att vända de två svidande förlusterna han drog på sig mot Alex Pereira (tidig KO) och Jared Cannonier (omdebatterat delat domslut).

Fransosen Nassourdine Imavov har effektivt klättrat till en tolfte plats på mellanviktsrankingen. Under 2021 och 2022 radade han upp tre övertygande vinster mot Ian Heinisch, Edmen Shahbazyan (kan ses gratis här) och senast Joaquin Buckley. Det blir intressant att se om Nassourdine Imavov blir mannen som lyckas rucka på Stricklands orubbligt låga växel.

NÄST SIST UT: TVÅ FJÄDERVIKTSVETERANER
Kvällens co-main är ett möte mellan två rutinerade fjäderviktare. Dan Ige har på sistone samlat på sig många förluster, men visade samtidigt att han kan hålla ut ända till domslut mot några av divisionens främsta namn. Rutinerade Damon Jackson har fyra raka vinster i ryggsäcken och får nu sitt första rankade motstånd. Jacksons senaste match var bara ynka dagar efter hans brors tragiska bortgång, matchen slutade i en känslomässig TKO-vinst i första ronden mot Pat Sabatini.

SPEKTAKULÄRA MELLANVIKTARE OCH RUTINERADE DAMER
Dessförinnan ser vi två mellanviktare vars namn inte nått mainstream, men UFC har lagt mötet högt på agendan eftersom det antagligen blir blixtar och dunder. När Punahele Soriano och Roman Kopylov vinner sina matcher, så är det med avslut som går raka vägen till en highlight reel. Stor chans för matchbonusar här.

Två veteraner ur bantamviktens toppskikt, Ketlen Vieira och Raquel Pennington, gör upp om vem som ska ansluta Irene Aldana i surret om mästaren Amanda Nunes nästa utmanare. Ketlen Vieira har radat upp två vinster, först mot Miesha Tate och sedan ett omdiskuterat delat domslut mot Holly Holm. De senaste åren har Pennington roat sig med att plocka ner fyra motståndare ett pinnhål: Marion Reneau, Sveriges Pannie Kianzad, Macy Chiasson och senast Aspen Ladd med kort varsel.

KLASSISK TALANG MOT VETERAN-MATCHNING
Som det brukar se ut i UFC:s ekosystem så matas unga lejon med organisationens gamla trotjänare. Huvudkortet inleds av elfterankade Umar Magomedov, som kliver in i buren som galans storfavorit mot Raoni Barcelos. Khabibs hajpade kusin har dundrat fram med tre raka UFC-segrar och är fortfarande obesegrad i 15 professionella matcher. Barcelos försöker bevisa att han är redo att möta rankat motstånd, en av hans finaste fjädrar i hatten är relevant i sammanhanget. 2019 såg Raoni Barcelos till att Said Nurmagomedov åkte på sin första och hittills enda förlust i UFC.

MÖJLIGA HÖJDPUNKTER PÅ UNDERKORTET
På underkortet ser vi bland annat Abdul Razak Alhassan, som på sistone åkt på många förluster men när han vinner, så vinner han med storslagna stående avslut. Han välkomnar UFC-debutanten Claudio Ribeiro.

Galan inleds av flugviktare. Priscila Cachoeira gnetar vidare efter den fruktansvärda UFC-debuten mot Valentina Shevchenko, en av organisationens värsta missmatchningar. Eventuella sympatipoäng tappade brasilianskan dock när hon såg ut att avsiktligen ögonpeta Gillian Roberts under försvaret av en rear naked choke. Under 2022 samlade Cachoeira på sig två vinster där hon visade krut i slagen, medan kvällens motståndare Sijara Eubanks haft det motigt på sistone i UFC. Dessutom har Eubanks också haft det kämpigt med att klara viktgränsen.

FULLSTÄNDIGT KORT OCH SÄNDNINGSTIDER
Galan går i Las Vegas, vilket sällan är goda nyheter för en svensk med sedvanlig dygnsrytm. UFC Fight Night 217 börjar klockan tio på lördagskvällen, huvudkortet beräknas starta vid ettiden under natten mot söndag.

Huvudkort
Lätt tungvikt – Sean Strickland vs Nassourdine Imavov
Fjädervikt – Dan Ige vs Damon Jackson
Mellanvikt – Punahele Soriano vs Roman Kopylov
Bantamvikt – Ketlen Vieira vs Raquel Pennington
Bantamvikt – Umar Nurmagomedov vs Raoni Barcelos

Underkort
Mellanvikt – Claudio Ribeiro vs Abdul Razak Alhassan
Lättvikt – Mateusz Rebecki vs Nick Fiore
Bantamvikt – Javid Basharat vs Mateus Mendonca
Flugvikt – Allan Nascimento vs Carlos Hernandez
Fjädervikt – Daniel Argueta vs Nick Aguirre
Flugvikt – Charles Johnson vs Jimmy Flick
Flugvikt – Priscila Cachoeira vs Sijara Eubanks

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer