ArtikelNyhet

Inför ONE Fight Night 6: Superbon vs. Allazov

ONE satsar stort. I helgen står tre titlar på spel, vi ser thaiboxningens kungligheter kliva över till kickboxning och galan inleds av en representant från Danahers dödsskvadron. Här kommer uppvärmningssnacket, sändningstiderna och det fullständiga kortet.

Asiatiska organisationen ONE bidrar till att bryta högtidernas kamsportstorka genom att rada upp några av organisationens största namn i helgen. Olika kampsporter kommer blandas hejvilt, till och med i en och samma match.

TVÅ KICKBOXNINGSTITLAR OCH EN SW-TITEL
Kickboxningstitlar står på spel i kvällens två huvudmatcher. Överst på kortet återfinns titelinnehavaren Superbon och Chingiz Allazov, som fått titelchansen tack vare tre raka starka insatser. Bland Superbons styrkor finns hans förmåga att kontrollera distansen och skicka iväg hårda sparkar. Utmanarens hypotes är att Superbon inte gillar en slugfest och tänker därför försöka stöka till huvudmatchen.

Dessförinnan blir det ännu mer starka sparkar genom Superlek, han och Daniel Puertas ska göra upp om det lediga flugviktsbältet i kickboxning. Superlek skulle fått chans till revansch mot Ilias Ennahachi, senaste mötet slutade i kontroversiell domslutsförlust. Men när Ennahachi avsade sig bältet eftersom viktklassen skavde, så skakades divisionen om som en snökula. Spanjoren Daniel Puertas medger att hans ursprungliga motståndare, Rodtang, hade passat hans småröjiga stil något bättre. Om du vill slå vad om saken och stanna på internationell mark kan du här hitta betting hos spelbolag utan svensk licens.

Tredje och sista bältet på spel är Mikey Musumecis flugviktstitel i submission wrestling, han ställs mot Gantumur Bayanduuren som rycker in för sambovärldsmästaren Sayan Khertek.

STARKT LYSANDE STJÄRNOR PÅ KORTET
Skoningslösa thaiboxaren Rodtang Jitmuangnon kliver över till kickboxning och hoppas att en övertygande prestation kan ge honom en titelchans. Attityd lär det inte bli brist på. Han ställs mot en kinesisk southpaw, den stigande stjärnan Jiduo Yibu. Här kan du se höjdpunkter från mötet mellan Jiduo och Daniel Puertas, alltså spanjoren som är titelaktuell samma kväll.

Myanmars nationalhjälte Aung La N Sang som tidigare var dubbla bältesinnehavare skulle ha mött Fan Rong, som ersatts av Gilberto Galvao. Brasilianaren har tävlat flitigt i obskyra MMA-organisationer. Detta är ovanligt tunga män i ONE-sammanhang, sannolikheten är stor att matchen inte hamnar i poängdomarnas händer. Enligt Galvao kommer han ta sikte på en submission.

KOMPETENTA STRIKERS MÖTS MED HYBRIDREGLER
ONE skyggar sällan för att skruva på reglerna. Ett minnesvärt exempel är fjolårets möte mellan de två legendarerna Demetrious Johnson och Rodtang. Första ronden var thaiboxningsregler, nästa rond MMA-regler och där fick ”Mighty Mouse” ett rear naked choke-avslut.

18-åringen Anna ”Supergirl” Jaroonsak, som kraftigt marknadsförts av organisationen, skulle egentligen ha varit på underkortet. Men då Anissa Meksen klarade inte invägning/hydration test, så Supergirl kliver in mot Stamp Fairtex under kickboxningsregler.

SUPERGRAPPLER FÅR MER LÄTTUGGAT MOTSTÅND
Det är ingen dålig inledning på livesändningen – det blir smak av Danaher Death Squad. Garry Tonon har varit ONE trogen i många år men förra året stötte han på sina första motgångar i organisationen. Titelchansen i MMA mot Thanh Le slutade snabbt, medan Tonon sökte benlås käkade han hårda slag och slocknade. Två månader senare gick han en grapplingmatch mot underbarnet Tye Ruotolo, som utan större åthävor ordnade en D’Arce-vinst.

Nu ska Garry Tonon försöka återställa hedern genom mötet med brottaren Johnny Nunez, som varit borta från ONE sedan förlustdebuten 2019. Vid sin sida har Nunez hustrun Miesha Tate.

SÄNDNINGSTIDER OCH FULLSTÄNDIGT KORT
Ovanliga sändningstider i ONE-sammanhang verkar vilja flörta med den amerikanska publiken. Galan startar på morgonen lokal tid i Bangkok, vilket innebär klockan åtta på kvällen på amerikanska östkusten och tyvärr hamnar Sverige i kläm för en gångs skull – sändningen börjar klockan två på natten svensk tid.

Som vanligt kan sändningen ses gratis i organisationens app samt på deras Youtube-kanal.

Huvudkort
• Titelmatch i kickboxning, fjädervikt – Superbon Singha Mawynn vs Chingiz Allazov
• Titelmatch i kickboxning, flugvikt – Superlek Kiatmookao vs Daniel Puertas
• Titelmatch i submission wrestling, flugvikt – Mikey Musumeci vs Gantumur Bayanduuren
• Kickboxning, atomvikt – Stamp Fairtex vs Anna ”Supergirl” Jaroonsak
• MMA, catchvikt – Aung La N Sang vs Gilberto Galvao
• Kickboxning, flugvikt – Rodtang Jitmuangnon vs Jiduo Yibu
• MMA, fjädervikt – Garry Tonon vs Johnny Nunez

Underkort (sänds efter huvudkortet)
• MMA, catchvikt – Kim Jae Woong vs Shoko Sato

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer