Okategoriserade

Betting på MMA – Fyra tips för att förbättra dina färdigheter

Kampsporter är en av de snabbast växande sporterna i världen när det gäller popularitet, med MMA/UFC i topp. Publiken är också världsomspännande, eftersom kampsporter finns i nästan alla länder i världen. Med tanke på den adrenalinkick som kamperna ger upphov till hos tittarna är det föga förvånande att bettare har börjat öppna ögonen för de medryckande kampsporterna.

MMA/UFC kan på grund av sin oförutsägbara natur vara utmanande att betta på. Det enda du egentligen vet i förväg är att två fighters kommer att mötas i matcher med ett antal tidsbegränsade ronder där de måste försöka besegra sin motståndare.

Din uppgift är därmed att försöka pricka rätt på olika utfall för att gå med vinst. På de bästa svenska bettingsajterna hittar du en mängd olika spelmarknader, och det är denna stora variation som gör MMA till en fantastisk sport att betta på.

Vi har samlat fyra av de bästa tipsen för att förbättra dina befintliga bettingfärdigheter och därmed potentiellt öka dina vinstchanser.

1. Underdogs framför storfavoriter

Den kanske viktigaste strategin i all betting är att undvika att satsa på storfavoriterna i den mån som det är möjligt. Visst är det troligare att du vinner om du satsar på favoriten än på underdogen, men utbetalningen är desto mindre. Försök därför att hitta odds över 1,50 när det är möjligt. I det långa loppet lönar det sig nästan alltid att satsa på underdogs.

2. Utgå från rätt statistik

Precis som i alla andra sporter som du kan satsa på måste du ta hänsyn till statistiken när du väljer vilken fighter du ska satsa på. Eftersom MMA började utvecklas på 90-talet finns det inte lika mycket statistik att utgå från som det finns från till exempel boxning – men oroa dig inte, det finns fortfarande gott om statistik.

När du gör din statistikanalys kan du tänka på faktorer som fighterns grundläggande fysik, hans tidigare prestationer, som utmärkande KO:s, antalet matcher han har utkämpat, hans slag- och nedtagningsförsvar och så vidare. Det finns många användbara statistiska uppgifter som du kan använda för att bli en bättre bettare, men se till att du utgår från rätt statistik!

3. Håll dig till unga fighters

Det är uppenbart att år av erfarenhet är givande för en fighter, men precis som i många andra sporter, till exempel fotboll, är det ofta de unga som imponerar mest. Faktum är att unga fighters inom MMA har haft en mycket högre vinstfrekvens än äldre fighters under de senaste åren.

Huruvida man ska välja en ung fighter eller inte varierar naturligtvis från match till match. Därför är det viktigt att kunna göra en analys och fatta rätt beslut. Äldre fighters tenderar att vara mer strategiska och skickliga, vilket också är värt att ha i åtanke.

4. Ta hänsyn till downtime

Termen ”downtime” används löst i sportvärlden för att hänvisa till tillfällen då MMA-fighters (eller utövare av andra sporter) tar en obligatorisk eller välförtjänt paus. Detta är en otroligt viktig faktor när du bedömer din fighters fysiska kondition, eftersom de tenderar att vara ganska ringrostiga under downtime. Fighters förlorar ganska snabbt sin atletiska form, för att inte tala om att de blir mindre vana vid de extrema förhållanden som de ofta utsätts för.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer