ArtikelNyhet

Svenske MMA-stjärnan Sadibou Sy slåss om en miljon dollar

I natt smäller det i New York, USA. Då går Sadibou Sy en av de största matcherna i svensk MMA-historia. 35-åringen möter Dilano Taylor i mellanviktsfinalen av Professional Fighters League (PFL) 2022, och segraren tar hem en (1) miljon dollar.
– Jag har verkligen fått kämpa och vända på varenda sten för att ta mig ända hit, säger Sy inför matchen.
Finalsändningen startar 23.00 i kväll som direktsänds exklusivt på Viaplay.

Det är fjärde säsongen Sadibou Sy medverkar i den snabbt växande MMA-organisationen PFL med sitt unika tävlingsformat av gruppspel och utslagningsmatcher. Svensken har gått till slutspel varje år, och vid två tillfällen varit outnyttjad reserv till finalisterna.
– Att äntligen gå till finalen känns otroligt bra. Jag har gått igenom så mycket ”ups and downs” för att mig hit, så därför kommer det smaka extra gott, hälsar han från sitt hotellrum i New York.

Nedsatt syn
Sy vet allt om tuffa utmaningar sedan han som ung fick stora problem med sina ögon och tvingades fajtas med starkt begränsad syn.
– Det var efter en kronisk ögoninflammation som spred sig. Läkarna lyckades tyvärr bara bromsa förloppet, och jag fick en kraftigt nedsatt syn. 2017 fick jag för första gången testa ett par linser som gjorde att min syn gick från 20-40 procents kapacitet till 70-80. Det förändrade mitt liv över en dag och jag är evigt tacksam.
Efter en framgångsrik kickboxningskarriär sadlade Sy om till MMA, och i natt går han sin 22:a professionella match, och den tveklöst största. Han möter Dilano Taylor i finalen av årets upplaga av PFL.
– Taylor är en tuff motståndare, men stilmässigt passar han mig bra. Han är precis som jag en lång striker, men skillnaden är att han inte har lika mycket erfarenhet, är inte lika snabb, teknisk eller kreativ. Han är tuff och kommer komma med en gameplan, men jag tror att han kommer vika ned sig i första eller andra ronden.

Stöttas av Khamzat
I så fall kan Sy lyfta en generös segercheck värd en miljon dollar.
– Jag förstår att det blir uppmärksamhet för det är extremt mycket pengar. Men om jag ska vara helt ärlig, jag började inte fajtas med tanken på att vinna en miljon. Min drivkraft har alltid varit att bli en så bra version av Sadibou Sy som möjligt.
Sveriges största MMA-stjärna just nu, Khamzat Chimaev kommer vara på plats i New York för att stötta sin landsman.
– Khamzat har flugit hit för att supporta mig. Han är en stor anledning till var jag är i dag, och vice versa. Vi hjälper varandra. Jag kommer aldrig gå en match mot honom.
Finalsändningen från Hulu Theater, New York startar 23.00 i kväll på Viaplay. Du hittar hela matchkortet här https://www.pflmma.com/event/2022-pfl-10

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer