ArtikelNyhet

Allstyles resa fortsätter – första landskampen någonsin

Den 11 december i Solnahallen hålls den första landskampen i Allstyle Fighting när Nederländerna, Frankrike och Sverige möts.
– Det är förstås jätteroligt och väldigt stort, säger Allstyle förbundets ordförande Thabo Motsieloa till budokampsport.se.

Allstyles resa från ett regelverk till egen idrott till ett Underförbund tar nu fortsättning mot en ny milstolpe.

Söndag 11 december i Solnahallen arrangeras idrottens första landskamp. Det blir mellan Sverige, Nederländerna och Frankrike.

– Det är i år 30 år sedan den första Allstyle Open-tävlingen arrangerades. Vi firar det med att den första landskampen inom Allstyle hålls, säger Thabo Motsieloa.

Landslaget, som ännu inte är presenterat, har tagits ut av kampsportsprofilerna Björn Kjöllerström och Magnus Segerberg.

– Det kommer bli ett ungt, bra landslag där flera har gjort väldigt bra ifrån sig inte minst inom kickboxning, taekwondo och muaythai. De kommer möta bra motstånd, det blir verkligen inte lätt. Men det är som jag brukar säga – vill du bli bäst måste du också möta de som är bäst.

Thabo, utifrån all din erfarenhet och kunskap – hur mycket värmer det ditt hjärta att Allstyle är framme vid landslag och landskamp?

– Arrangörsmässigt känns det här lika stort för mig som när jag en gång kom på Master cup. Rent krasst ur ett perspektiv i att ha kul – det här är det roligaste sedan jag och Eva jobbade med galan The Blitz.

– Det här är ett nytt sätt att arrangera, ett nytt sätt att tänka. Jag och Eva drivs väldigt mycket framåt av det. Det är förstås jätteroligt och väldigt stort.

Landskampen hålls i samband med Allstyle Open 58 i Solnahallen den 11 december med start 12.00.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer