ArtikelNyhet

Inför BJJ-SM 2022: Tider, stream och information

Det drar ihop sig till BJJ-SM 2022 – närmare bestämt i morgon lördag 24 september med start 10.00. Denna gång är det den anrika klubben Prana Jiu-Jitsu som är värd för SM och Fighter fick byta några ord med chefstränaren och grundaren av nämnda klubb, Kenta Hammarström. Här hittar du tider, brackets, streaminglänkar och annat matnyttigt.

 

Här kan du se brackets och schema:
https://sbjjf.smoothcomp.com/en/event/8309/schedule

Länkarna till sändningen:
MATTA A: bit.ly/SMBJJ_2022_MATTA_A
MATTA B: bit.ly/SMBJJ_2022_MATTA_B
MATTA C: bit.ly/SMBJJ_2022_MATTA_C
FINALER och Öppen klass: bit.ly/SMBJJ_2022_FINALER

Semifinalerna startar kl 10:00
Finalerna runt kl 13:30
Kommenterar gör Mårten Söderström och Elin Bladh med gäster.

BJJ-SM 2022 går av stapeln lördagen den 24e september i Eriksdalshallen, Ringvägen 70. I år arrangeras SM i BJJ av Prana Jiu-Jitsu klubb i samarbete med Svenska Brasiliansk Jiu-Jitsu förbundet. Nedan följer en intervju med Kenta Hammarström chefstränare och grundare av Prana.

För de som inte vet något om Prana Jiu-Jitsu – kan du berätta lite?
– Vår historia behöver egentligen en egen artikel, men för att fatta mig kort så är Prana Jiu-Jitsu är en av Sveriges första BJJ klubbar. Jag tror att det bara var Combat Academy och Hilti BJJ som var före oss, men Prana var troligtvis den första klubben som enbart tränade i gi, alltså ingen SW, MMA eller något annat. Klubben startades av mig 2003 i en källare på Gästrikegatan i Stockholm. Då var lokalen 40 kvm och det rann svett från taket, fläkten var livsfarlig då den saknade skydd och luften gick knappt att andas

– Men vilja att träna och ha kul fanns och det var det viktiga. Idag har vi 400 kvm, med ett superfläktsystem och allt man kan tänka sig för att bli en atlet av världsklass. Men tanken är den samma som när vi startade – vi är där för det är kul och för att utvecklas som människor. Vårt motto är: Var och en lär varandra och vi blir bättre tillsammans. Prana har tagit fem SM-pokaler och har varit bästa klubb fem år i rad. 

Berätta lite kort om vad vi har att förvänta oss?
– Detta blir det första event vi har arrangerat, men vi kan garantera att det blir många intressanta matcher. Något som är lite speciellt med SM är att man kan få se matcher som annars är svåra att få till då lila-, brun- och svartbälten tävlar mot varandra i den öppna klassen. Det blir i SM-mått mätt stort deltagande med ca 170 registrerade. Extra kul är att vi har cirka 35 tävlande i juniorklassen. 

Några potentiella matcher som du ser framemot?
– Finalen i öppna som jag gissar går mellan Marlon Tajik och Max Lindblad.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer