Nyhet

UFC 274 bjöd på många fantastiska uppvisningar

UFC 274 bjöd på många utmärkta fajter av hög klass. Charles Oliveira hade möjlighet att försvara titeln mot Justin Gaethje, men missade vikten. Det hindrade honom dock inte från att dominera Gaethje under den 3 minuter och 22 sekunder långa matcher, och avslutade Gaethje via stryptag. Michael Chandler gick en av sina bästa matcher, och avslutade den högt aktade Tony Ferguson på ett oerhört spektakulärt sätt.

Charles Oliveira vs Justin Gaethje

Under invägningen som ägde rum 24 timmar innan fajten vägde UFC:s lättviktsmästare, Charles Oliveira ungefär 70,5 kilo, vilket är ungefär två hekto för mycket för lättvikt.

Brasilianaren fick en timme på sig att bli av med den extra vikten men det misslyckades han med och stor förvirring rådde efter den andra invägningen. Fajten blev av, men Olivera kunde dock inte ha chansen att försvara titeln, utan det är bara Justin Gaethje som kan bli mästare.

Charles Oliveira var favorit inför detta toppmöte, något som klart och tydligt visades hos aktörer som Hajper betting. Bettingsajterna har sällan fel, och har bland annat analyserat massvis med statistik för att kunna erbjuda så rättvisa odds som möjligt. Matchen slutade möjligtvis aningen tidigare än vad de flesta hade förväntat sig, men oddsen talade för en vinst för Oliveira, och så blev även fallet.

Matchen öppnades aggressivt från båda parter, och Justin Gaethje levererade ett flertal slag som mycket väl skulle ha kunnat slå ut Oliveira helt och hållet. Han lyckades dock behålla båda fötterna på jorden, och kunde slutligen dela ut ett rejält slag som fick ner Gaethje på mattan. Därefter var det bara en tidsfråga innan han slutligen avslutade utmanaren via submission.

Matchen var dock väldigt spännande under de dryga tre minuter den pågick, och gav fansen en rejäl uppvisning och bra valuta för pengarna.

Rose Namajunas vs Carla Esparza

Rose Namajunas är en av världens främsta fajters, och har levererat fantastiska uppvisningar under årens gång. Under UFC 274 var det dags att försvara mästarbältet i stråvikt mot den rutinerade Carla Esparza, något som visade sig bli en ganska jämn match.

Sammandrabbning gick full tid, och matchen avgjordes därmed via domslut som den här gången föll till Esparzas fördel, trots att Namajunas faktiskt hade ett övertag vad gäller utdelade och viktiga slag. Esparza lyckades dock ta ner Namajunas 2 gånger, medan hon endast blev nedtagen en gång. Detta hade ett finger med i spelet för de poäng som domarna delade ut.

Matchen var dock jämn och kunde lika gärna ha slutat till Namajunas fördel, men nu får vi förmodligen en spännande returmatch att se fram emot!

Michael Chandler vs Tony Ferguson

Michael Chandler mot Tony Ferguson, vilken sammandrabbning! Många hade stora förhoppningar inför den här matchen, och fick ta del av en fantastisk avslutning från Michael Chandler. En väl placerad spark från Chandler släckte lyset för Ferguson med en rak spark bara 17 sekunder in i den andra ronden, och tog sig därmed ett steg närmare bältet i lättvikt. Efter en sådan uppvisning och mot en riktig krigare som Ferguson, är det näst intill omöjligt för Dana White och ledningen i UFC att neka Chandler en match mot den topprankade Oliveira. Huruvida så kommer att bli fallet får vi dock helt enkelt vänta och se!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer