ArtikelNyhet

Kampsportsgalorna du kan se fram emot

Vilse bland organisationer och sändningstillstånd? Här får du en överblick av de mest intressanta galorna i de största kampsporterna, som du just nu kan se fram emot. Första helgen i maj blir en riktig rivstart med UFC 274, Bellator 280 och Canelo vs Bivol.

TRE NUMRERADE UFC-GALOR HAR OFFENTLIGGJORTS
Låt oss börja med MMA-världens största organisation. Den 8 maj väntar UFC 274 som toppas av Charles Oliveira och Justin Gaethje. Oliveira har flest avslut och flest submissionvinster i organisationens historia. Han försvarar titeln för andra gången, omtyckta strikern och bonusmaskinen Gaethje får sin andra titelchans. Innan dess ska Rose Namajunas försvara stråviktsbältet mot rutinerade Carla Esparza. Värt att komma ihåg är att detta är en returmatch, för åtta år sedan var duon finalister i UFC-såpan The Ultimate Fighter och Esparza ordnade en RNC-vinst i tredje ronden.

Nästa numrerade UFC-gala är inbokad den 12 juni. Glover Teixiera ska försöka visa att gammal är äldst, men den snabbt stigande stjärnan Jiri Prochazka har en respektingivande matchhistorik – 28 vinster och tre förluster. Endast en gång har Prochazka involverat poängdomarna i karriären. Dessutom ska den mest dominanta av alla damer Valentina Shevchenko försvara flugviktsbätet för sjunde gången. Fjärderankade Taila Santos får titelchansen.

Den 3 juli väntas UFC 276 i Las Vegas där du kan räkna med de största namnen. Det tisslas och tasslas om att Conor McGregor och Jon Jones ska återvända. Samtliga numrerade galor är PPV och kan ses på Viaplay eller UFC Fight Pass.

 

BELLATOR KAN SES GRATIS MED VPN
Bellator har mycket kul på gång. Den 6 maj (Bellator 280) ska gamla goda Ryan Bader ska försvara titeln mot Cheick Kongo, förra mötet såg Bader ut att ha en enkel dag på jobbet tills en ögonpetning satte stopp för resten av matchen.

– Jag var två minuter från att avsluta honom och han tog den enkla utvägen, har Bader sagt.

I den delade huvudmatchen så får vi se superbrottaren Yoel Romero ta sig an monsterstrikern Melvin Manhoef.

Den 13 maj (Bellator 281) ska publikfriaren Michael ”Venom” Page matas med Logan Storley framför MVP:s hemmapublik. På samma gala möter svenske fightern Oliver Enkamp amerikanen Mark Lemminger! Den 24 juni väntar nästa stora gala (Bellator 282), då Gegard Mousasi ska göra sitt tredje titelförsvar under nuvarande runda som mellanviktsmästare. Han möter strikern Johnny Eblen, som är obesegrad och har i Bellator radat upp sju vinster.

Bellator och brittisk public service har gjort en överenskommelse som innebär att Bellator kan ses gratis på BBC:s tjänst iPlayer. Genom att skapa ett konto på iPlayer kan du se Bellators galor gratis. Allt du behöver är en VPN, här kan du jämföra olika VPN-tjänster.

 

ONE CHAMPIONSHIP ÄR HEMLIGHETSFULLA (MEN ALLTID GRATIS)
Asiens stora organisation blandar olika kampsporter friskt och lanserar korten sent. I dagsläget finns bara konturer av nästkommande gala den 20 maj (ONE 157), och det finns två rejäla godbitar för grapplingfans. Tvillingarna Ruotolo (som bland annat gjort buggy choke till en snackis) gör debut i organisationen med tolvminuters sub only-matcher mot två legendarer: Garry Tonon och Shinya Aoki. ONE ordnar också några av thaiboxningsvärldens mest intressanta matcher. På huvudkortet den 20 maj syns Petchmorakot, Prajanchai och Rodtang på samma gala och alla tre får motståndare från Europa.

ONE kan alltid ses gratis i deras app och på Youtube. Eftersom galorna går i Asien är sändningstiderna rimliga för svensk publik, de brukar börja runt lunchtid på fredagar.

Apropå Singapore-baserade kampsportsorganisationer: för att se kickboxningsvärldens största stjärnor är Glory ditt säkra kort. Under fjolåret levererades bara tre galor men nu vrids frekvensen upp och tre galor kläms i stället in på en månad. Dessa kan ses på gloryfights.com.

 

SVENSK BOXARE ÅTERVÄNDER TILL RINGEN
Nästa stora PPV i boxningsvärlden blir den 7 maj, då ingen mindre än Canelo Alvarez ska försvara WBA-bältet mot andrarankade och obesegrade Dmitry Bivol (som nästan är huvudet längre än Canelo). DAZN har rättigheterna till galan, men du kan också hålla utkik på Viaplay.

Nästföljande stora boxningsfest blir redan helgen därpå, och det blir en konstig mix uppe på en helikopterplatta i Dubai. Floyd Mayweather möter Don Moore i ytterligare en så kallad exhibition fight. På samma gala ställs MMA-legendaren Anderson Silva mot Bruno Machado. Sveriges storhet Badou Jack ser ut att möta Hany Atiyo, som är mest ihågkommen för att ha blivit totalt mosad av Roy Jones Jr år 2014. Sedan dess har egyptiern bara gått två matcher, en TKO-vinst 2016 och en TKO-förlust 2020. För den här galan är det LIVENow som har rättigheterna.

 

GRAPPLINGÅRET INNEHÅLLER EFTERLÄNGTAT MÖTE
Till sist tittar vi i grapplingkalendern. Roligast under vårkanten blir ADCC-kvalen den 7 maj för Europa, Mellanöstern och Afrika, här finns skandinaver att heja fram. Sommaren får en fabulös inledning i form av IBJJF-världsmästerskapen, som går mellan den 1–5 juni.

Nästa stora evenemang blir framåt hösten i form av ADCC-världsmästerskapen den 17–18 september, den stora snackisen är att det ser ut som att Gordon Ryan och Andre Galvao ska mötas till slut och få rätsida på allt tjafs. Månaden därpå, den 15–16 oktober, väntar Pan IBJJF:s no gi-mästerskap. Mästerskapsåret avslutas med IBJJF:s världsmästerskap i no gi den 7–11 december. När du vill se stora grapplingevent är det FloGrappling du vänder dig till.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer